1.080 παιδιά του Δήμου Πύργου παρακολούθησαν εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια

24 Ιουλίου - 17:36 Τοπικά

Χίλια ογδόντα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των νηπιαγωγείων του Πύργου παρακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας (με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Ευγενία Ηλιοπούλου), την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας (και συγκεκριμένα την Τροχαία του Πύργου) και την Ομοσπονδία Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας.

Η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου σε όλα τα σχολεία της πόλεως του Πύργου. Τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησαν το 3ο, 4ο, 5ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο και τα νηπιαγωγεία 3ο, 5ο, 8ο και 12ο καθώς και το Δημοτικό και νηπιαγωγείο της Βαρβάσαινας.

Οι μικροί μαθητές αφού διασκέδασαν με τα αστεία και τις γκάφες των ηρώων της παράστασης  του θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο κ. ΚΟΚ» (του κ. Χρήστου Πλέσσα) και παρακολούθησαν το βίντεο «Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο» το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην Διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ. Γ. Πανταζόπουλος, έθεσαν ερωτήσεις στους αξιωματικούς της τροχαίας που παρευρίσκοντο στην εκδήλωση και οι οποίοι με μεγάλη προθυμία έλυναν όλες τους τις απορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Οι νεαροί μαθητές ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά τους μέσα στο αυτοκίνητο, για τους λόγους πρόκλησης των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά στάθηκαν και σε ιστορίες του περιβάλλοντός τους σχετικά με την οδική συμπεριφορά οδηγών.

Τέλος τους επισημάνθηκε ότι ο τροχονόμος είναι δίπλα τόσο στα ίδια όσο και στους οδηγούς για να τους συμβουλεύει και να τους βοηθάει να αποτρέπονται τα τροχαία ατυχήματα.

Η πρόεδρος του Ομίλου κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη επεσήμανε ότι «Τα παιδιά παρακολουθώντας την εκδήλωση επισημαίνουν τα ίδια τα λάθη που γίνονται. Μέσα στα σκίτσα του video παρατηρούν τις αβλεψίες τους και  τις επισημαίνουν. Τέλος Μαϊου τελειώνουμε για φέτος με το 5ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο και θα κλείσουμε με μία εκδήλωση μέσα Ιουνίου στον Πύργου όπου θα βραβεύσουμε τα παιδιά για τις ζωγραφικές τους σχετικά με την οδική ασφάλεια.»

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας κ. Σάκης Σκουτέρης απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια που αφορά στη ζωή των παιδιών μας».

Περισσότερα Νέα