10 μικροί νέγροι από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, παρουσιάζει την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 KAI ΩΡΑ 8:30 μ.μ., την παράσταση «10 Μικροί Νέγροι», στο θέατρο Απόλλων.

 Η παράσταση «10 Μικροί Νέγροι», αποτελεί  θεατρική μεταφορά του ομότιτλου αστυνομικού μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι. Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Ρούλα Ξαρχάκου, τα σκηνικά ο Νίκος Σακκούλης και το φωτισμό ο Παναγόπουλος «Sound & Lights Systems».

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά, τα παιδιά:

Αθανασόπουλος Γιώργος, Βλάχα Κατερίνα, Γεωργουλόπουλος Άκης, Γιαννακοπούλου Νάσια, Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, Δημητροπούλου Μελίνα, Δημητροπούλου Μυρσίνη, Καμαριωτάκη Αριάδνη, Κατσινέλος Αντώνης, Κατσινέλου Ηλιάνα, Μπαρτζιώτη Μαρισόφη, Παναγόπουλος Ανδρέας, Πλέσσα Ιωάννα, Σταυροπούλου Δήμητρα, Τσιφουντάρη Πανωραία, Χριστοδουλοπούλου Ελένη.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ

Ένας πλούσιος οικοδεσπότης προσκαλεί δέκα ανθρώπους διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται απομονωμένο σε κάποιο μικρό νησί. Ο καθένας από αυτούς κρύβει μια σκοτεινή πλευρά στο παρελθόν του καθώς έχει συμβάλει με τον τρόπο του στο θάνατο ενός αθώου ανθρώπου. Ο μυστηριώδης οικοδεσπότης την ανακαλύπτει και ακολουθώντας με εμμονή τα λόγια του παιδικού τραγουδιού «δέκα μικροί νέγροι», αρχίζει να τους εξουδετερώνει έναν-έναν. Ο δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσα στους οκτώ άγνωστους μεταξύ των καλεσμένων και των δύο υπηρετών. Ποιος είναι όμως;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αγκάθα Μαίρη Κλαρίσσα Μίλερ, Λαίδη Μάλλοουαν, γνωστή κυρίως με το όνομα Αγκάθα Κρίστι (Agatha Christie), ήταν Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Έγραψε επίσης ρομαντικά μυθιστορήματα, αλλά είναι γνωστή κυρίως για τα 80 αστυνομικά της μυθιστορήματα. Η δουλειά της στα μυθιστορήματα αυτά, στα οποία πρωταγωνιστούν οι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και Μις Τζέιν Μαρπλ, της έδωσε τον τίτλο της «Βασίλισσας του Εγκλήματος» και την έκανε έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού αυτού ρεύματος. Οι «δέκα μικροί νέγροι» αποτελεί μία από τις καλύτερες μεταφορές των έργων της στον κινηματογράφο.

Περισσότερα Νέα