21η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής σε Πύργο – Ολυμπία – Κρέστενα: Ένας μουσικός μαραθώνιος από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη σε ζωντανή μετάδοση

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Το καλοκαίρι φέτος είναι διαφορετικό, αλλά η μουσική βρίσκει τον τρόπο να δώσει τον τόνο και τον ρυθμό για αισιοδοξία, συνεργασίες και νέα ξεκινήματα! Η 21η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και χάρη στην ισχυρή θέληση και την συντονισμένη προσπάθεια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για 21η συνεχόμενη χρονιά, σε πείσμα των καιρών, έστω και διαδικτυακά! Έτσι και στο νομό Ηλείας, Πύργος – Αρχ. Ολυμπία και Κρέστενα πραγματοποιούν συμβολικές μουσικές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα Πύργου

(Διοργάνωση Collectiva Artenativa & Πλανώδειο)

Παρασκευή 19 Ιουνίου

3μ.μ.- 5μ.μ.

Αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη ραδιοφωνική εκπομπή Melting Pot Τhe Radio Show στον Vox 103.3 με τον Πάνο Καραχάλιο. Καλεσμένη του η διοργανώτρια της Γιορτής σε Πύργο & Αρχ. Ολυμπία, Ηρώ Ρήγα.

10:30μ.μ.

Η dj Dori παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο set στο bar Libro στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς.

Σάββατο 20 Ιουνίου

Ένα ξεχωριστό μουσικό βίντεο με καλλιτέχνες από τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή, γυρισμένο σε διαφορετικές τοποθεσίες του δήμου, θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο στο YouTube και θα αναπαραχθεί στα social media. Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Πλανώδειο και της Collectiva Artenativa, γυρίστηκε επαγγελματικά από το συνεργείο του Τζίμη Γεωργιόπουλου σε σκηνοθεσία-μοντάζ του ιδίου, ηχοληψία Ρόδη Σουλόπουλου (Aptaliko.gr), ενώ την επιμέλεια είχε η Ηρώ Ρήγα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Τσαλπαρά, Μαρία Ασημακοπούλου Ζεύκα, Κώστας Διαμαντόπουλος, Δροσιά Κακολύρη, Κανέλλα Πολιτοπούλου, Γιάννης Τουρής, Κωνσταντίνα Μπρη, Ελένη Τσαντίλη, Μαρισόφη Καλομοίρη, Πολυξένη Κωνσταντίνου, Σωκράτης Δημόπουλος, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Αλέξανδρος Τόρης, Μαρία Παπαγεωργίου, Ειρήνη Παπαγεωργίου και Μαρία Ασμή.

Σάββατο 20 Ιουνίου 10:00μ.μ.

Dj set – electronica deep tech party με τον Johnny Kintz στο Μικρό Καφέ στην πλατεία Δικαστηρίων.

Κυριακή 21 Ιουνίου

Σε εθνικό επίπεδο, 27 πόλεις από όλη την Ελλάδα διοργανώνουν συναυλίες που θα μεταδοθούν ζωντανά (περιλαμβανομένων και μαγνητοσκοπημένων εκδηλώσεων ειδικά για την περίσταση και από Πύργο και Κρέστενα) ενώ σε διεθνές επίπεδο, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού δικτύου και σε συνεργασία με μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου, για πρώτη φορά, φέτος, 12 ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κρακοβία, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Λιουμπλιάνα, Λισαβόνα, Πράγα και Σκόπια) ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν συναυλίες από αμφιθέατρα, ταράτσες, πάρκα και γέφυρες σε κάθε άκρη της Γηραιάς Ηπείρου!

Ένας μουσικός μαραθώνιος 10 ωρών που θα μεταδοθεί ζωντανά σε multicast ώστε να μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει από το κινητό στη θάλασσα, το laptop στη βεράντα ή και την τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού μέσω Youtube, γιατί η Μουσική βρίσκεται παντού και ακούγεται δυνατά!

Πρόγραμμα Αρχ. Ολυμπίας

(Διοργάνωση: Collectiva Artenativa & Πλανώδειο)

Η Αρχαία Ολυμπία εκπέμπει στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για 4η συνεχή χρονιά, φέτος από το υπέροχο Zorbas Cocktail & Wine Bar! Στα decks ο dj και ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Καραχάλιος μας απογειώνει με τις γκρουβάτες μουσικές επιλογές του Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Ιουνίου, από τις 9μ.μ.

 

Πρόγραμμα Κρέστενας

(Διοργάνωση: Κοινσεπ Πολιτισμός & Ευημερία)

Κυριακή 21 Ιουνίου

Συμμετοχή στο μουσικό μαραθώνιο με τους καλλιτέχνες: Βασιλική Χαριλάου, Στυλιανό Αλεξανδρόπουλο, Κατερίνα Μπράνου και Φιλιώ Κοπανιτσάνου.

Περισσότερα Νέα