25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Παρασκευή 09/12/22: Προσθέστε στο ημερολόγιό σας…

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Πύργος, Απόλλων

16:15 Asifa workshop group – “Dreaming of a sustainable future”

Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του φετινού έργου της Ομάδας Εργαστηρίων της Διεθνούς Ένωσης Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων. Το έργο δίνει μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε την αυξανόμενη απειλή που παρουσιάζει η Κλιματική Αλλαγή στις χώρες των συμμετεχόντων και θετικές λύσεις για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον από την επόμενη γενιά. Το επίκεντρο της θεματικής είναι ένα αναζωογονητικό και εμπνευσμένο μέλλον – τα επιμέρους έργα δίνουν φωνή στα παιδιά και στους νέους και μια αίσθηση ενδυνάμωσης.

Πύργος, Ακροβάτης

17:00 Άγριες Μέλισσες – Γιατί το άγριο είναι συνήθως πιο γλυκό

Ένας ύμνος στην ελεύθερη βούληση απέναντι στην κυριαρχία του ισχυρού. Λόγια και εικόνες, όψεις της τηλεοπτικής “γραφής”. Η σεναριο-γραφία και η σκηνο-γραφία σε διάλογο. Ιστορική αφήγηση και ποιητικός συμβολισμός. Το πέρασμα από το ειδικό στο γενικό, από το χρονικό στη χρονικότητα. Ο καθηγητής Ανθρωπολογίας Παύλος Κάβουρας συνομιλεί με τον Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο-δημιουργό της σειράς “Άγριες Μέλισσες”.

18:30 Το ΕΚΚ συναντά τα σχολεία: Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία «CINEDU» (ΕΣΠΑ 2014 – 2020)

Παρουσίαση της πλατφόρμας streaming ταινιών του ΕΚΚ για τα σχολεία (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). Συστήνοντας τον κινηματογράφο ως εκπαιδευτικό εργαλείο, η πλατφόρμα CINEDU προσφέρει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δωρεάν πρόσβαση σε τουλάχιστον 92 ταινίες και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, για την προβολή και μελέτη τους στο πλαίσιο σχολικών μαθημάτων. Παρουσιάζει η Θεοδώρα Μαλλιαρού, υπεύθυνη Συντονισμού Πλατφόρμας και Επίβλεψης Σχολικών Προβολών.

Περισσότερα Νέα