2η ημέρα δράσεων για την Ολυμπιακή εβδομάδα: Δημιουργικά εργαστήρια και εκπαίδευση μαθητών στα αρχαία αθλήματα

10 Απριλίου - 09:37 Τοπικά

Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκαν σήμερα το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πλατάνου, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Νέας Φιγαλείας και το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2800 χρόνια από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ. και του εορτασμού της Τελετής Αφής για τους ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αφού έγινε η ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου από την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό και κατόπιν ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηλείας, Δρ. Παναγιώτης Ζεύλας, πήρε τον λόγο, εξηγώντας στους μαθητές τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων και την χαρά να γιορτάζουμε φέτος τα 2800 χρόνια ιστορίας τους.

Απαγγέλθηκαν ποιήματα του Τάκη Δόξα και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών και Ολυμπιακών Αναθημάτων από την προσωπική συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου. Παράλληλα, συμμετείχαν στα αρχαία και σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα μαζί με τον Λάμπρο Βασιλόπουλο, Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας πίστας, ενώ με την καθοδήγηση εικαστικών και θεατρολόγων, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα δικά τους έργα με θέμα «Τα Αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα μέσα από την Αγγειογραφία».

Οι συμμετέχοντες, λίγο πριν την λήξη των εκδηλώσεων, τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα από τους Αντιδημάρχους Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Αθηνά Ηλιοπούλου, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, Κωνσταντίνος Σοφιανός και Δημοσθένης Κατσίκας.  

Οι βιωματικές δράσεις για τα σχολεία θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Περισσότερα Νέα