5 τύποι σαλονιών που επιλέγουν οι σταρ του Hollywood

24 Ιουλίου - 17:12 Χρήσιμα

Με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο για να διακοσμήσετε το δικό σας σαλόνι αποκλείεται να μην βρεθείτε μπροστά από φωτογραφίες γνώριμων αστέρων του εξωτερικού και των δικών τους σαλονιών. Έχοντας την πολυτέλεια αλλά και την οικονομική άνεση ως προς την διακόσμηση οι αστέρες του Hollywood κοιτάνε να εκμεταλλεύονται κάθε σπιθαμή στα υπερπολυτελή διαμερίσματά τους. Συνήθως έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν παραπάνω από έναν χώρο ως σαλόνι μέσα στον οποίο θα προσφέρουν διαφορετική αισθητική αλλά και διαφορετικές χρηστικές παροχές.

Το πρώτο και το βασικότερο στοιχείο που όλοι σχεδόν απολαμβάνουν είναι η θέα. Είτε πρόκειται για μεγάλα διαμερίσματα σε κάποιο ουρανοξύστη στο κέντρο μιας μεγάλης πολιτείας είτε για υπερπολυτελείς μονοκατοικίες σε κάποιο προάστιο, τα σαλόνια τους βρίσκονται στο δωμάτιο που προσφέρει την ομορφότερη θέα μέρα ή νύχτα. Φωτισμένη πόλη ή απέραντη θάλασσα, τα υπόλοιπα φωταγωγημένα κτίρια ή τα πλοία που ταξιδεύουν είναι εικόνες που εντυπωσιάζουν και μαγεύουν ακόμα και από φωτογραφίες.

Αν πρόκειται για το σαλόνι της βασικής τους κατοικίας, τα σαλόνια τους είναι συνήθως μεγάλα με ανοιχτόχρωμα έπιπλα και όμορφους πίνακες να στολίζουν τους τοίχους. Φτιάχνουν περίτεχνους φωτισμούς και ο χώρος μοιάζει να φωτίζεται πάντοτε μαγικά. ¨Όσον αφορά τα σαλόνια των εξοχικών τους κατοικιών, προτιμούν τα σαλονια τους να είναι μικρότερα αλλά να μοιάζουν άνετα με μια δόση χαλαρότητας. Δεν λείπει φυσικά η πολυτέλεια αλλά δείχνουν πιο φιλόξενα και ζεστά.

Όπως είναι λογικό η ηλικία αλλά και ο επαγγελματικός χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται ο εκάστοτε σταρ δίνει έναν διαφορετικό τόνο στο σαλόνι. Έτσι οι ηθοποιοί μεγαλύτερης ηλικίας προτιμούν τα ξύλινα έπιπλα και τους μεγάλους ενιαίους χώρους ενώ οι νεότερης γενιάς ή εκείνοι που δραστηριοποιούνται στην μουσική βιομηχανία προτιμούν να αναλάβει την διακόσμηση του σπιτιύ τους κάποιος διάσημος αρχιτέκτονας και διακοσμητής οι οποίοι σχεδόν πάντοτε παίζουν με τις ασπρόμαυρε αποχρώσεις και τους πολύπλοκους διαχωρισμούς των χώρων.

Μία άλλη λεπτομέρεια που κάποιοι δείχνουν να προτιμάνε είναι η τοποθέτηση ενυδρείων μέσα στον χώρο του σαλονιού. Μεγαλύτερα ή μικρότερα ενυδρεία υπάρχουν στα σαλόνια πολλών διάσημων αστέρων τα οποία φωτίζονται όμορφα και δίνουν το έντονο στοιχείο της ζωής μέσα στο χώρο ακόμα κι όταν εκείνοι απουσιάζουν.

Εννοείται πως αν και αναφερόμαστε στον δυτικό κόσμο οι επιρροές της ανατολής είναι πολύ εμφανείς. Έτσι, δεν είναι λίγοι οι οποίοι επιλέγουν να διαμορφώνουν το σαλόνι τους ακολουθώντας πιστά τους κανόνες του Φενγκ Σούι χρησιμοποιώντας πολλά φυτά και ξύλινες επιφάνειες σε συνδυασμό με πολύ γνώριμα διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν στον κόσμο της Ασίας.

Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να κάνετε κι εσείς το σαλόνι σας να μοιάζει με κάποιο από τα σαλόνια των αστέρων αυτών. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και εκμεταλλευτείτε τις παροχές του δικού σας σπιτιού. Πολύ εύκολα ένας αστέρας του προσωπικού σας Hollywood θα μοιάζει να κινείται μέσα στο χώρο σας.

Περισσότερα Νέα