6ο Δημοτικό Πύργου: Ολοκληρώθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες αιμοδοσίες

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η 18η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε  ο σύλλογος γονέών  του 6ο Δημοτικό Σχολείου Πύργου σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας .

Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες και γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και αιμοδότησαν. Παρόλο τις δραστηριότητες που υπήρχαν παράλληλα στην πόλη ήταν από τις πιο επιτυχημένες αιμοδοσίες.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Νικολέτα Βλαχοπούλου δήλωσε:

“Σήμερα με λίγο χρόνο δίδεται  πολύ αγάπη. Παλιά και νέα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου έδωσαν ένα μεγάλο μήνυμα αγάπης. Δυστυχώς στη χώρα μας σύμφωνα με στοιχεί του παγκόσμιου οργανισμού υγείας είμαστε μία χώρα με τη λιγότερη αυτονομία σε αίμα. Έτσι εμείς οι γονείς θέλουμε και επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας να γίνει βίωμα και τρόπος ζωής η προσφορά αυτή. Ο εθελοντής αιμοδότης είναι ένας άνθρωπος ευαισθητοποιημένος, ένας άνθρωπος με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Όταν ο εθελοντής αιμοδότης δίνει αίμα νιώθει το υψηλό συναίσθημα συμπαράστασης στο συνάνθρωπο του και φυσικά την βαθιά επίγνωση της προσφοράς ότι βοήθησε στη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Συχνά λέμε στα παιδιά μας να κάνουν πράγματα για τους άλλους αυτό που θα ήθελαν να κάνουν για αυτούς, ακριβώς αυτό είναι και η αιμοδοσία. Σήμερα αφορά κάποιον άλλο κάποιο συνάνθρωπό μας, αύριο όμως ίσως να αφορά εμάς τους ίδιους ή κάποιο δικό μας. Όλα αυτά να τα λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας και να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε υγιείς και μπορούμε να προσφέρουμε αυτό το υπέρτατο αγαθό που λέγεται ζωή.”

Περισσότερα Νέα