Άφθονο και καθαρό νερό σε χιλιάδες νοικοκυριά στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, με «σφραγίδα» Αργυρόπουλου.

24 Ιουλίου - 17:36 Τοπικά

Από την απαξίωση και το μαρασμό στην υπηρεσία των πολιτών των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυ­μπίας το πιο σύγχρονο διυλιστήριο στην Ελλάδα

 Το διυλιστήριο στον Ερύμανθο επισκέφθηκε το πρωί της Δευ­τέρας ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τον δήμο Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος. Ένα μεγαλόπνοο έργο η λειτουργία του οποίου φέρει τη σφραγίδα του υποψήφιου δη­μάρχου Πύργου, καθώς ήταν αυτός που ως πρόεδρος του δια­βαθμιδικού συνδέσμου ύδρευσης «Ερύμανθος» έτρεξε όλες τις διαδικασίες κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες ώστε να φτάσει σε χιλιάδες σπίτια του δήμου Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας καθαρό νερό.

Πρόκειται για ένα έργο που ουσιαστικά κινδύνευε με απαξίωση καθώς είχε μείνει στάσιμο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να φτάσει ένα βήμα πριν την απένταξη από το πρόγραμμα χρηματοδότησης. Κάτω από αυτές τις συν­θήκες ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» είχε αναλάβει τα ηνία του συνδέσμου πριν από περίπου δύο χρόνια, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε κινούμενος μεθοδικά να αντιστρέψει το κλίμα της απαξίωσης και να συμ­βάλει καθοριστικά στην έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου αφού ξεναγήθηκε στις υπερ­σύγχρονες εγκαταστάσεις της μονάδας ανέφερε μεταξύ άλλων «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί αυτό το έργο υδροδο­τεί σταδιακά με καθαρό και επαρκές νερό χιλιάδες συνδημότες μας. Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο του 2013 λειτουργώντας στο 15% της συνολικής παραγωγής του διυλιστηρίου και σήμερα έχου­με φτάσει στο 23%».

Ο κ. Αργυρόπουλος επεσήμανε την πρό­θεση του να ανέβει σταδιακά το συγκεκριμένο ποσοστό, ώστε να υδροδοτηθούν από τον Ερύμανθο σύντομα και οι δημοτικές ενότητες του Ιάρδανου και του Βώλακα. «Ως νέα δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε τα έργα επέκτασης του δικτύου να ολοκληρω­θούν σύντομα για να έχουν την δυνατότητα και οι συμπολίτες μας να πίνουν καθαρό νερό. Παράλληλα στο πρόγραμμά μας προβλέπεται η εκπόνηση μελέτης για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης και στην ενότητα Ωλένης». Τέλος ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία με την εταιρία που έχει αναλάβει τη λειτουργία του διυλιστηρίου σημειώνοντας ότι αποτελεί προ­τεραιότητα η συνεργασία να συνεχιστεί προς όφελος των δημο­τών των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Γιώργος Γιαννίκος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη εικόνα που παρουσιάζει το διυλιστήριο, αναφέρθηκε στη διοί­κηση του συνδέσμου τονίζοντας ότι μετέτρεψε ένα σχεδόν πα­ρατημένο έργο σε πλήρως λειτουργικό.

Η πράξη

Μέσα σε 10 μήνες «ξεδίψασαν» πάνω από 50.000 συμπολίτες μας

Ο στόχος

Να υδροδοτηθούν άμεσα Ιάρδανος, Βώ­λακας και τα υπόλοιπα Τ.Δ του Πύργου

Το όραμα

Να επεκταθεί το δίκτυο ύδρευσης και στα Τοπικά Διαμερίσματα της Ωλένης

Περισσότερα Νέα