Αγρότες Ηλείας: Ο ΕΛΓΑ να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποζημιώσει τους αγρότες στο 100%

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Σε κινητοποίηση στον Πύργο προχώρησαν χθες το πρωί οι αγρότες μέλητ της ΟΑΣΗ.

Στις 11 το πρωί συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου διαμαρτυτόμενοι για το χαμένο τους εισόδημα λόγω των ζημιών που υπέστησαν τόσο οι ελιές όσο και τα αμπέλια.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης έφθασαν στην  Π.Ε. Ηλείας όπου στην είσοδο έσπασαν καρπούζια ενώ  ζήτησαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο κος Γιαννόπουλος ζήτησε να συναντηθεί με μια αντιπροσωπεία τους χωρίς πανό κάτι το οποίο οι αγρότες δεν δέχτηκαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.

Θανάσης Βομπίρης- πρόεδρος ΟΑΣΗ

«Είμαστε εδώ στον δρόμο του αγώνα, στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου,  όπου έχουμε δώσει σκληρές μάχες για να μην επιτρέψουμε στις κυβερνήσεις, να μας φορτώνουν με διάφορα μέτρα, κάθε φορά. Εδώ κερδίσαμε το 2014 την αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για 5 χρόνια και σήμερα έχει ανοίξει η όρεξη της κυβέρνησης και προσπαθεί να μας ξαναφορέσει με 650 ευρώ σε κάθε αγρότη.

Αν είμαστε χαλαροί και μπόσικοι, θα  μας πάρουν και εκείνα που έχουμε κερδίσει με σκληρούς αγώνες. Είμαστε εδώ, για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους αγρότες, γιατί οι πατατοπαραγωγοί ισοπεδώθηκαν, τα καρπούζια το ίδιο, οι κτηνοτρόφοι δεν πούλησαν διότι δεν έγινε Πάσχα. Το ελαιόλαδο είναι σε εξευτελιστική τιμή, όπως και όλα τα προϊόντα, και πάλι πάμε για τρίτη χρονιά χαμένη στο ελαιόλαδο με τον καύσωνα του Μαΐου. Ζητάμε από τον ΕΛΓΑ να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποζημιώσει τους αγρότες στο 100%, γιατί πάνε να το περάσουν στα ψιλά και να μην αποζημιωθούν. Καλούμε τους αγρότες να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με αγώνες μπορούμε να αποτρέψουμε ό,τι κακό έχει γίνει εις βάρος μας και να κερδίσουμε πράγματα, τη ζωή μας την ίδια. Εδώ στον δρόμο του αγώνα, θα κερδίσουμε τα πάντα».

Περισσότερα Νέα