Αγροτικό ίντερνετ σε 14 χωριά της Ηλείας από αύριο!

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Ύστερα από σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου για αγροτικό internet (rural broadband), τίθεται στη διάθεση των χρηστών από αύριο 15/12 στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην Ηλεία η υπηρεσία αφορά τα χωριά: Θολό, Φολόη, Αγία Άννα, Κάμπος, Οινόη, Σκλίβα, Καλό Παιδί, Λαγανάς, Νεμούτα, Αχλαδινή, Χειμαδιό, Αρβανίτης, Λάνθι, Ωλένη (συνολικού πληθυσμού 3.567 κατοίκων με την απογραφή του 2011). Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο σχετικό site του ΟΤΕ:

www.oteruralsouth.gr

Για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών η Βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωτγοπούλου Σαλτάρη είχε καταθέσει και σχετική Ερώτηση στη Βουλή ύστερα και από δημόσια παρέμβαση της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας:

Το έργο είναι Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 160.000.000 ευρώ.

Αφορά χιλιάδες πολίτες που ζουν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες, τις αποκαλούμενες «λευκές περιοχές», οι οποίοι θα αποκτήσουν επιτέλους την πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα να τους προσφερθούν. Αυτό αφορά περισσότερους από 500.000 πολίτες, σε πάνω από 5.000 χωριά και οικισμούς, όπου στο εξής θα υπάρχει η δυνατότητα υπηρεσιών όπως:

Τηλεϊατρική, τηλεργασία, εκπαίδευση εξ αποστάσεως, Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (όπως αναβάθμιση υπηρεσιών τουριστικών εγκαταστάσεων, προώθηση αγροτικών προϊόντων, παροχή πληροφοριών, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εμπορικές συναλλαγές), IP Τηλεόραση, Video and Music on demand.

Η αρμόδια Δημόσια Επιχείρηση (“Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”) συνεργάζεται για την υλοποίηση του έργου με δύο εταιρείες Ειδικού Σκοπού, που έχουν κύριους μετόχους τον ΟΤΕ και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Περισσότερα Νέα