Αιμοδοσία από την εθελοντική δράση Πύργου

24 Ιουλίου - 18:46 Τοπικά

Η Εθελοντική Δράση Πύργου σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Πύργου Νομού Ηλείας το Σύλλογο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετείχε στην 26η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.

Η 26η Αμφικτιονία γίνεται στη Καλαμάτα, αλλα πριν από αυτή υπάρχει ένα ταξίδι μεταφέροντας την φλόγα της αμφικτιονίας σε πολλά σημεία της χώρας, με στόχο την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η φλόγα αφού πέρασε από ποδηλάτες εθελοντές αιμοδότες, που ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο έφτασε στο Νόμο Ηλείας και περάσε από Νέα Μανωλάδα, Καπελέτο, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Αμαλιάδα.

Στον Πύργο, η Εθελοντική Δρόση Πύργου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου και το Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσηλευτικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, πραγματοποίησαν το πρωί (9:30 – 13:30) αιμοδοσία από εθελοντές και συλλόγους αιμοδοσίας σε διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο Πύργου(Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο) ενώ συγχρόνως έγινε και περιφορά της φλόγας στη πόλη.

Στόχος είναι και οι επόμενες αιμοδοσίες να πραγματοποιηθούν σε δημόσιο χώρο από εθελοντές και συλλόγους.

Με αυτό θα επιτευχθεί και η ενημέρωση του κόσμου (η οποία θα πρέπει να γίνει πιο εντατική μέσα από τα σχολεία),η βοήθεια στο συνάνθρωπο αλλά και η γνώση για το πόσο σωστό είναι για την υγεία μας.

Η Εθελοντική δράση Πύργου ευχαριστεί τους εθελοντές, το Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσηλευτικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και το Σώμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πύργου.

Περισσότερα Νέα