Άκης Τσελέντης: " Δεν ανησυχώ για κάτι σημαντικό στην Κυλλήνη"

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

O Διευθυντής του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook σχετικά με τους αρκετούς μικροσεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή της Κυλλήνης χθες το βράδυ σημείωσε τα εξής:

“Καλημέρα σας
Χθες το βράδυ με πήραν τηλέφωνο πάρα πολλοί φίλοι μου από Κυλλήνη και γύρω τρομοκρατημένοι ότι άκουγαν βόες και ένιωθαν μικρά τραντάγματα.
Στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά μικρά χαμηλού βάθους ενεργά Ρήγματα τα οποία από καιρού εις καιρόν παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο.
προσωπικά δεν ανησυχώ για κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ (Το τονίζω κάτι σημαντικό δηλαδή μεγάλο μέγεθος) μην ξεχνάτε ότι στην περιοχή έχουμε εγκαταστήσει και ΒΑΝ (Στον Πύργο) Το οποίο το παρακολουθούμε συνέχεια.
Το φαινόμενο αυτό αναμένω να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με σκαμπανεβάσματα στα μεγέθη. Φυσικά ζώντας σε μία σεισμογενή περιοχή εννοείται ότι πάντα έχουμε υπόψη μας τα μέτρα αντισεισμικής προφύλαξης. Αν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη θα προβώ Σε περαιτέρω ενημέρωση.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπο μας στο Γεωδυναμικό

http://www.gein.noa.gr/en/ “

Περισσότερα Νέα