Αμαλιάδα: Δυναμικό «παρών» από τους δημότες στην πρώτη κινητοποίηση για την κατάργηση του Πρωτοδικείου

31 Ιανουαρίου - 18:09 Τοπικά

Σύσσωμη η δημοτική αρχή, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του Δήμου Ήλιδας συμμετείχαν στην μεγάλη σε όγκο και παλμό κινητοποίηση, που διοργανώθηκε με αφορμή την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση του Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.

Βροντερό «παρών» έδωσαν η δημότες, με την Αμαλιάδα να «νεκρώνει» για τη μεγάλη διαμαρτυρία, αφού το σύνολο των καταστημάτων της παρέμεινε κλειστό. Την μεγάλης κινητοποίησης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, με κατάληψη την κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Τόσο η συγκέντρωση, όσο και η πορεία ενώθηκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα αγροτών της Ηλείας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράλληλη κινητοποίηση για τα προβλήματα του κλάδου τους, συμπαραστεκόμενοι και αυτοί στη μεγάλη αδικία που φέρνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, εμφανίστηκε έτοιμος για συνέχιση του αγώνα αν άμεσα δεν αλλάξει η πρόταση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχέση με τη συγχώνευση των δύο πρωτοδικείων και τη μετατροπή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας σε περιφερειακό του Πύργου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος:

«Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας συμβάλλει εδώ και οχτώ δεκαετίες, προκειμένου όλοι εμείς να δομήσουμε την πόλη του σήμερα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ειρηνοδικεία, τόσο της Αμαλιάδας όσο και του Κάμπου. Δεν μπορεί ένα υπό διαβούλευση νομοσχέδιο να αλλάξει τα δεδομένα δεκαετιών, με την αιτιολογία του “κόστους – οφέλους”.

Πρέπει να κατανοήσουν άπαντες ότι οι δημότες και οι επαγγελματίες δεν είναι λογιστικοί αριθμοί, ούτε μπορεί ένας νόμος που δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, να αλλάξει την οικονομία μιας ολόκληρης πόλης.

Ήταν δεδομένο από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα της κατάργησης του Πρωτοδικείου, ότι ο Δήμος μας οφείλει να πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις. Ήταν μονόδρομος να κλείσουμε σήμερα τις υπηρεσίες μας και είναι το ελάχιστο σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Με τον τρόπο αυτό εκφράζουμε από κοινού με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και το σύνολο των συλλόγων και των σωματείων του Δήμου μας, την πλήρη εναντίωσή μας στην επιχειρούμενη αλλαγή, καταδικάζοντας με πράξεις την αναδιάταξη στο δικαστικό χάρτη της Ηλείας.

Κανείς δεν πιστεύει το δήθεν πρόσχημα, της επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης που επικαλείται το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό γιατί ένα υδροκέφαλο πρωτοδικείο στον Πύργο, περισσότερο θα μπλοκάρει και θα επιβραδύνει, παρά θα επιταχύνει τις διαδικασίες.

Αυτό που επιχειρείται είναι ανάλογο με το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου το 2012, όπου το μόνο που κατάφερε είναι να κλείσει 12 χρόνια μετά το Νοσοκομείο μας και να υποβαθμίζεται καθημερινά η παρεχόμενη υγεία στη Βόρεια Ηλεία.

Μέσα από τον αγώνα μας, ο οποίος θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, θα αλλάξουμε την απαράδεκτη απόφαση, που βάζει “ταφόπλακα” στο μέλλον της πόλης μας. Δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτήν την κινητοποίηση, θα συνεχίσουμε τις αντιδράσεις προς πάσα κατεύθυνση και στον αγώνα αυτό, θέλουμε όλους τους πολίτες στο πλευρό μας».

Περισσότερα Νέα