Άμεση συνάντηση με τον αναπλ. Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Χρ. Σπίρτζη ζητά ο Απ. Κατσιφάρας για την «Πατρών – Πύργου»

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Άμεση συνάντηση των φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία δημοπράτησης και κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου, ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Σε επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας επιθυμεί να οριστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση για να πληροφορηθούν άμεσα οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας προσωπικά από τον ίδιο τον αναπλ. Υπουργό το σχέδιο για το έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και οδική ασφάλεια της περιοχής, καθώς και για την πρόοδο των διαδικασιών για την κατασκευή των εξίσου σημαντικών οδικών τμημάτων Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα.

Αναλυτικά η επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου της Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να εκτελεστούν στον οδικό άξονα αυτής της χώρας.

Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βρεθήκαμε στο πλευρό των εκάστοτε υπουργικών ηγεσιών, πιέζοντας προς την κατεύθυνση άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής αυτού του σημαντικότατου αυτοκινητοδρόμου, ώστε να σταματήσουν πλέον να κινδυνεύουν οι ζωές των συνανθρώπων μας κάθε φορά που βγαίνουν στο δρόμο με τα οχήματά τους.

Το σημαντικό αυτό έργο της κατασκευής του τμήματος Πάτρα – Πύργος είναι μήκους περίπου 75 χλμ., θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, δύο λωρίδες έκτακτης ανάγκης, λωρίδες ασφαλείας και κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο και είναι συνολικού προϋπολογισμού 443.000.000 ευρώ.

Για αυτό το έργο έχει δοκιμαστεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, οι αδυναμίες του, αλλά κυρίως η υπομονή και αντοχές των πολιτών που αναμένουν χρόνια μια νέα μεγάλη σύγχρονη οδική αρτηρία. Στόχος δικός μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν και είναι να μην χαθεί τίποτα από το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο και αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να το πετύχουμε στο ακέραιο.

Έχουμε δώσει συνεχείς μάχες μαζί με όλους τους φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να γίνει αντιληπτή και στο κράτος η σπουδαιότητα αυτού του έργου.

Κύριε Υπουργέ,

Ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και επρόκειτο να δημοπρατηθεί η κατασκευή του οδικού τμήματος «Πάτρα-Πύργος», αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε στα τέλη Μαρτίου, με όποιο κόστος μπορεί να επιφέρει στην τοπική κοινωνία αυτή η καθυστέρηση.

Πληροφορίες, όμως, των τελευταίων ημερών, αναφέρουν πως και πάλι θα αναβληθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, δίχως να γίνεται γνωστό ούτε ο λόγος της νέας αναβολής αλλά και ούτε πότε τελικά θα γίνει η δημοπράτηση για να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες.

Κύριε Υπουργέ,

Θα επιθυμούσαμε να οριστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση των φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μαζί σας ώστε να πληροφορηθούμε αναλυτικά από εσάς προσωπικά το σχέδιο για το έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και οδική ασφάλεια της περιοχής.

Τέλος, επιθυμούμε να υπάρχει ενημέρωση για την πρόοδο των διαδικασιών για την κατασκευή των εξίσου σημαντικών οδικών τμημάτων Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα».

Περισσότερα Νέα