Αν. Νικολακόπουλος για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου: Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

“Είπαμε ότι θα έρθουν όλα στο φως και ήρθαν”. Ξεκάθαρος και σαφής από το βήμα της Βουλής  ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά την διάρκεια της συζήτησης επί του πορίσματος της ειδικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι μετά από πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης η Επιτροπή κατέληξε σε ένα πόρισμα δίκαιο και τεκμηριωμένο το οποίο πρέπει να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη για να αποφανθεί για τις ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και όποιου άλλου κριθεί ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Υπογράμμισε δε ότι από τα τέλη του 2016 η πολιτική ζωή του τόπου αμαυρώθηκε από την υπόθεση Novartis, με τον πρώην πρωθυπουργό, υπουργούς, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προανήγγειλαν εμπλοκή πολιτικών προσώπων, χωρίς καμία μαρτυρική κατάθεση μέχρι τότε!

«Πολιτικά πρόσωπα στοχοποιήθηκαν αδίκως, σπιλώθηκαν με τόνους λάσπης, ερευνήθηκαν και τελικά, μπροστά στην απουσία ακόμη και ενδείξεων και όσο πλησίαζαν οι εκλογές του 2019 άρχισαν διαδοχικά να απαλλάσσονται με εισαγγελικές διατάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σε άλλες χώρες η διαχείριση του σκανδάλου Novartis οδήγησε στην είσπραξη μεγάλων αποζημιώσεων, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που η υπόθεση χρησιμοποιήθηκε από την πρώην κυβέρνηση για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

‘Δεν χειραγωγείται η Δικαιοσύνη’

«Η αλήθεια πάντα επικρατεί και αποκαλύπτεται στο τέλος και οι πραγματικοί ένοχοι οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη μας όπως και η δημοκρατία μας είναι ισχυρές και μπορούν να αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Νικολακόπουλος, επικεντρώνοντας στην προσπάθεια χειραγώγησης της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική, καθιστώντας το θέμα εξόχως θεσμικό, καθώς αφορά την λειτουργία του πολιτεύματός μας, αφορά την Δημοκρατία μας.

Άφησε αιχμές για τον τρόπο που λειτούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με πιέσεις και επιθέσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων, ωστόσο όπως είπε οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό γιατί η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν θα επιτρέψει να μείνει καμία σκιά αλλά θα ρίξει άπλετο φως, καλώντας τους συναδέλφους του να πράξουν το αυτονόητο.

«Για τις πολιτικές ευθύνες ο λαός αποφάσισε πριν από ένα χρόνο χωρίς μάλιστα να έχουν έρθει στο φως όλα αυτά που έχουν έρθει μέχρι σήμερα. Και θα το ξανακάνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Για τις ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης και όποιου άλλου κριθεί θα πρέπει να αποφασίσει η δικαιοσύνη» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Περισσότερα Νέα