"Αναχωρούν" για Τρίκαλα τα σκουπίδια. 3000 τόνοι στο ΧΥΤΑ Παλαιοσαμαρίνα

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

“Βαθιά Ανάσα” παίρνει ο Δήμος Πύργου ύστερα από τη χθεσινή θετική απόφαση του Δ.Σ για τη μεταφορά ακόμα 3000τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Παλαιοσαμαρίνα Τρικάλων. (ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ καλύπτει τους Νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων)

Κατα το χθεσινό έκτακτο Δ.Σ αποφασίστηκε κατα πλειοψηφία ( αρνητικά ψήφισε ο Χ. Μιχαλακόπουλους ενώ ο Χρ. Γιάνναρος ψήφισε λευκό) η άμεση μεταφορά σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Δυτ. Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τόνοι που θα πηγαίνουν στα Τρίκαλα δεν θα είναι παραπάνω από 40-50 ημερησίως ενώ ο Δήμος Πύργου  θα έχει την υποχρέωση να πληρώνει για αυτές τις υπηρεσίες την ΠΑΔΥΘ κάθε δεκαπενθήμερο.

Όσον αφορά το κόστος της μεταφοράς η τελική του τιμή δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 85€ /τόνο

Επιθετική ανακύκλωση και κίνητρα

Ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε οτι η δημοτική αρχή έχει σταματήσει να λαμβάνει προκαταβολές ΚΑΠ ενώ δεν υπάρχει και αύξηση των τελών. Ενημέρωσε το σώμα οτι έχει ζητήσει να αποδεσμευτούν 300.000€ από το ποσό των 500.000€ που υπάρχουν για τη μηχανική διαλογή ώστε ο Δήμος να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες του.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακύκλωσης λέγοντας οτι έχει αγγίξει το 20% ενώ θα δοθούν σημαντικά κίνητρα σε όσες κοινότητες σταματήσουν να παράγουν σύμμεικτα απορρίματα.

Περισσότερα Νέα