Αναφορά Αυγερινοπούλου για ίδρυση Πειραματικού σχολείου στον Πύργο

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

Αναφορά για την ίδρυση και λειτουργία Πρότυπου και Πειραματικού Σχολείου στον Πύργο κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του Νομού.

Η κα Βουλευτής διαβίβασε στο αρμόδιο υπουργείο την επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, κρίνοντας αναγκαία την ίδρυση και λειτουργία Πειραματικού Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και στη συνέχεια Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη του Πύργου, ενόψει, δε, και του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που προσβλέπει στην διεύρυνση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

Η κατάθεση της αναφοράς αυτής προστίθεται στην σειρά παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει η Δρ. Αυγερινοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και στην εταιρεία Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (ΚΤΥΠ) για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και των σχολικών κτιρίων στο Ν. Ηλείας, με την πλέον πρόσφατη πρωτοβουλία της για υιοθέτηση προγράμματος για πρόσβαση σε laptops, tablets και άλλες “έξυπνες” συσκευές από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε ότι η κα Βουλευτής έχει καταθέσει αναφορές σχετικά με τη συμπερίληψη του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, τη δημιουργία τμημάτων ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο του Ν. Ηλείας και τη στελέχωσή τους με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ έχει προτείνει την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.

Περισσότερα Νέα