Αναφορά Αυγερινοπούλου στα αρμόδια Υπουργεία για τα πλαστικά απόβλητα γεωργικής χρήσης

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Αναφορά για τα πλαστικά απόβλητα γεωργικής χρήσης κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κα Βουλευτής, η οποία διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και τους πολίτες του Νομού, μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Μυρσίνης, κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για την ανάγκη ορθής διαχείρισης των πλαστικών αποβλήτων γεωργικής χρήσης. Είναι ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο ζήτημα που υποβαθμίζει την ποιότητα του περιβάλλοντος και απαιτείται η ολιστική αντιμετώπισή του, αλλά και η δημιουργία χρηματοδοτικού εργαλείου για την ανακύκλωση των πλαστικών και δη του μαύρου πλαστικού που είναι και το πλέον επικίνδυνο, καθώς κάθε χρόνο τα γεωργικά απόβλητα ξεπερνούν το 30% του συνόλου των στερεών αποβλήτων της χώρας, όπως σημείωσε η κα Βουλευτής.

Εδώ και μήνες, η Δρ. Αυγερινοπούλου βρίσκεται σε επικοινωνία με φορείς και εταιρίες του χώρου, καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να βρεθεί λύση στο μείζον αυτό θέμα.

Περισσότερα Νέα