Αναφορά για τα προβλήματα στέγασης των σχολείων στην Ηλεία κατέθεσε στη βουλή η Έφη Γεωργοπούλου

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Αναφορά προς 3 συναρμόδια Υπουργεία με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ για το ζήτημα των κτιρίων των σχολικών μονάδων στο Νομό Ηλείας κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένως ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για το εν λόγω ζήτημα και από τις απαντήσεις έχουν προκύψει τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες των εκάστοτε δημοτικών αρχών για παράδειγμα στην πόλη του Πύργου και της πρώην Νομαρχίας. Ενδεικτικά σημειώνεται η απάντηση του πρώην Υπουργείου Υποδομών για το ΕΕΕΕΚ Πύργου όπου αναφέρεται ρητά ότι έχει ζητηθεί από την Νομαρχία από τον πρώην ΟΣΚ εδώ και 7 έτη η έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού για τους Ειδικούς Όρους δόμησης και ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Αναλυτικά η αναφορά:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
  • Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

 

Θέμα: «Κτιριακά προβλήματα Σχολείων Νομού Ηλείας»

 

Η Βουλευτής Ηλείας κ. Ευσταθία (Έφη) Γεωργοπούλου-Σαλτάρη καταθέτει αναφορά την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας με θέμα τα «Κτιριακά προβλήματα Σχολείων: ορατότης μηδέν», στην οποία τονίζεται ότι αναίτιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων καταδικάζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές να λειτουργούν σε αντίξοες και αντιπαιδαγωγικές συνθήκες των λυομένων αιθουσών σε πλήθος σχολικών μονάδων στην Ηλεία. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, το 1ο Λύκειο Πύργου, το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Γυμνάσιο και Λύκειο Καράτουλα, το Γυμνάσιο Σιμόπουλου και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού. Σημειώνεται ότι το πλήθος των στεγαστικών προβλημάτων των σχολικών μονάδων στην Ηλεία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα αποτελέσματα του καταστροφικού σεισμού του Ιουνίου 2008.

 

Επισυνάπτεται το έγγραφο της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

 

 

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015

 

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

 

 

Ευσταθία (Έφη) Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Περισσότερα Νέα