Αναγένεσις στο δήμο Πύργου: Απαντήσεις – τοποθετήσεις στα θέματα του σημερινού ΔΣ Πύργου

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Απαντήσεις και τοποθετήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ Πύργου, γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου η παράταξη “Αναγένεσις στο δήμο Πύργου” του Χάρη Μιχαλακόπουλου.

ΘΕΜΑ 1: Υποβολή στρατηγικού Σχεδιασμού

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ : Κατ αρχήν βλέπουμε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει εκπονηθεί από μια εταιρία στη Θεσαλλονίκη…και απορούμε…Άραγε δεν υπήρχαν εταιρίες οι οποίες λόγω εντοπιότητας θα γνώριζαν καλύτερα; Δεν αμφισβητούμε τις όποιες δεξιότητες αυτής ή οποιασδήποτε εταιρίας, αλλά απορούμε με τα κριτήρια επιλογής, που φυσικά είναι δική σας ευθύνη και όσων αποφάσισαν στις διάφορες επιτροπές. Λέει μέσα χαρακτηριστικά το εισηγητικό της Εκτελεστικής: «Γίνεται προσπάθεια στην κοινωνική πολιτική υγεία, παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό»

Άραγε μόνο αυτά εν έτη 2020 θα έπρεπε να απασχολούν έναν σύγχρονο Δήμο;

Περί ανάπτυξης: Διαβάζοντας την έκθεση βλέπουμε την εμμονή και επιμονή στήριξης (αιτιολόγησης) προτάσεων, πάνω στα υφιστάμενα Ευρωπαικά ή Κρατικά προγράμματα.

Όμως ΔΕΝ υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ μια ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ. Αναμασώντας τίτλους και αναλύσεις (που σε μια γρήγορη ματιά είδαμε παρόμοια πράγματα και σε άλλους Δήμους στην Ελλάδα) δεν πάμε στο ΜΕΛΛΟΝ, αλλά απλά είμαστε γραφειοκράτες. Πολλά θα μπορούσαμε ακόμα να πούμε, όπως ότι κάθε χρόνο μοιράζουμε ευχολόγια για επιτυχία (σε ποσοστό επί της %) σε Τεχνικά Προγράμματα ή Οικονομικούς Προυπολογισμούς ή σε Στρατηγικούς Σχεδιασμούς και μετά από ένα έτος είμαστε εδώ να γκρινιάζουμε από τις εκατοντάδες πάντα «τροποποιήσεις».. Δυστυχώς η λειτουργία του Δήμου σε Προγραμματισμό έχει αποτύχει όσα χρόνια τουλάχιστον εμείς είμαστε στο ΔΣ. Δεν θα δώσουμε άλλη μια θετική ψήφο κάνοντας την ευχή μας. Δεν πιστεύουμε ότι τα υφιστάμενα πρόσωπα και εργαλεία μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Κλείνοντας ψηφίζουμε ΟΧΙ και σας επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Πύργου που είναι και Αστικός και Αγροτικός/Ορεινός πρέπει να μην έχει ανισομερή αντιμετώπιση στον πληθυσμό και στα έργα( κάτι που έχει αυτός ο σχεδιασμός).

Εμμένουμε στην Πάγια Πρόταση μας (εδώ και 6 χρόνια) ότι ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει στην πρόσληψη ειδικών συνεργατών επιστημόνων, με συγκεκριμένη εξειδίκευση και με ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ και ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και ΒΛΕΜΜΑ στο ΜΕΛΛΟΝ, ειδικά τώρα που η Παγκόσμια Οικονομική Συγκυρία αποζητά να διυλίζουμε τον κώνωπα σε νέες τεχνοτροπίες- τεχνολογίες

ΘΕΜΑ 2: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος

Ψηφίζουμε ΝΑΙ

ΘΕΜΑ 3: «Συζήτηση και λήψη απόφασης – έγκρισης στο Δ.Σ. περί κυκλοφορίας ειδικού τουριστικού λεωφορείου Δ.Χ. αστικής περιήγησης, ανοικτού τύπου (Open Bus), σε ειδική διαδρομή εντός του Σχεδίου Πόλης Πύργου.»

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: Αφού υπενθυμίσουμε ότι στη προγενέστερη παρόμοια άδεια, μόνο η παράταξή μας, είχε τονίσει ότι η αίτηση του ΚΤΕΛ ήταν προγενέστερη, στο θέμα αυτό εφόσον η Τροχαία γνωμοδοτεί ΘΕΤΙΚΑ (κάτι που ΔΕΝ φαίνεται ολοκληρωμένα στο απόσπασμα που μας κοινοποιείτε) τότε ψηφίζουμε ΝΑΙ…(με την αναγραφόμενη επιφύλαξη)

ΘΕΜΑ 4: «Καταλογισμός αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού προνοιακού επιδόματος»

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: Επειδή όπως διαβάσαμε, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί η πολίτης και ίσως υπάρχουν λόγοι αξεπέραστοι γι αυτό, που δεν τους γνωρίζουμε και επειδή πρόκειται για πολύ ευαίσθητο θέμα αναπηρίας, αν και τα οικονομικά ζητήματα είναι πολύ λεπτά επίσης, ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ για την αποφυγή μελλοντικών ενστάσεων ή αγωγών.

Περισσότερα Νέα