Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου: Η πολιτική και αυτοδιοικητική μας θέση για όσα ειπώθηκαν αυτές τις ημέρες.

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Εάν νομίζουν όσοι ασχολούνται με τα «κοινά», ότι κάποιος κερδίζει με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και την εμμονή, τότε κάνουν λάθος. Τον κόσμο τον απασχολούν άλλα θέματα και όλοι μαζί, με τις διαφωνίες μας-τις αντιπαραθέσεις μας-τις προτάσεις μας και τις συμφωνίες μας, πρέπει να τα λύσουμε, στο βαθμό που μπορούμε, ως α βαθμός αυτοδιοίκησης.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν επίσης και οι αρχές που διοικούν, ότι όταν φέρνουμε στοιχεία πιθανής κακό-διαχείρισης τίποτα προσωπικό δεν υπάρχει. Το δημόσιο χρήμα προστατεύουμε και θα το κάνουμε πάντα, από αυτούς που δε το «πρόσεξαν». Γι αυτό μας ψήφισαν και αυτό προστατεύουμε στην αντιπολίτευση που μας τοποθέτησε ο λαός.

Άλλωστε όλοι το επικαλούνται περί κακής διαχείρισης. Ο ίδιος ο Δήμαρχος το επικαλέσθηκε πολλές φορές στο τελευταίο ΔΣ, ειδικά με την αναζήτηση πόρων για το τεράστιο θέμα του νερού. Σε αυτό όπως είπαμε δημόσια, έχουμε στοιχεία και εφόσον δεν μας καλέσατε ακόμα να σας βοηθήσουμε (άραγε γιατί;), θα ακολουθήσουμε άλλη οδό. Της δημοσιοποίησης και της προώθησής τους σε άλλη ανεξάρτητη αρχή.

Ας κρίνει αυτή στο τέλος και ας κρίνει και ο κόσμος που θα ενημερωθεί.

Οι θέσεις μας είναι οι εξείς για το «περίεργο» κατεπείγον(!!!) του Ιουνίου, που έρχεται από το Φεβρουάριο (το λέει το έγγραφο, το λέει πλέον δημόσια και ο Δήμαρχος) και για το πρόσφατο (και ελπίζουμε τελευταίο) δημόσιο «ξεκατίνιασμα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ πολιτικών αντρών, που καμία σχέση δεν έχει με πολιτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων…:

1.Ο κόσμος βαριέται πλέον να …μασάνε κάποιοι την ίδια «καραμέλα»: ότι απ’ την μια μεριά είναι οι «φιλάνθρωποι», οι «αλληλέγγυοι», οι «ευαίσθητοι», και από την άλλη είναι οι «ρατσιστές», οι «ξενόφοβοι», οι κακοί…

2.Είναι ντροπιαστικό όχι μόνο για τις ίδιες τις λέξεις, αλλά και για τον αυτοσεβασμό μας, να λέει ο Δήμαρχος (για να καλυφθεί πίσω από αυτό) ότι οι κάτοικοι του Πύργου είναι Χριστιανοί και Δημοκρατικοί. Κι επομένως, να οφείλουν να δεχθούν την νέα υποβάθμιση του τόπου τους, στο …..όνομα του Χριστού και της Δημοκρατίας! Πόσο εύκολα θυμόμαστε εκ του ασφαλούς την διδασκαλία του Χριστού, για να καλύψουμε την γύμνια των επιχειρημάτων μας; Ναι, φυσικά είμαστε Χριστιανοί (και δεν το διακηρύσσουμε  στα εύκολα, αλλά κάθε στιγμή). Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό μας καθιστά ηλίθιους και κρετίνους να τα δεχόμαστε όλα.

3.Το ότι το όλο θέμα αποκαλύφθηκε από έναν (1) Δημοτικό Σύμβουλο, δείχνει και την σημασία της υπάρξεως πολυφωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο (κάτι που ενοχλεί τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και θέλει να τα αλλάξει, για να έχει ελεγχόμενες ομάδες εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση).

4.Οι επικλήσεις περί του μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής (σε ημέρες που και ο τελευταίος Έλλην γνωρίζει ότι το κόμμα αυτό βυθίστηκε στην αφάνεια και μάλλον την διάλυση) δεν πείθουν πια. Πρέπει να φτιάξετε (Κυβέρνηση και τοπικές εξουσίες) έναν νέο μπαμπούλα, για να τον κουνάτε απειλητικά, όταν πρέπει να περνάτε αντιλαϊκά μέτρα. Για να σιωπούν όσοι εκφράζουν πατριωτικές και ρεαλιστικές θέσεις. Φροντίστε να είναι αρκετά μεγάλος, για να κρύβεστε πίσω από αυτόν και να κάνετε τις δουλίτσες σας!

5.Προ ολίγων εβδομάδων, εντός του 2020 (προ της επιβολής καραντίνας) είχε κάνει ο Δήμος Πύργου  ένα άτυπο Δημοψήφισμα, για να ζητήσει την γνώμη των πολιτών του Δήμου περί της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης Δομής φιλοξενίας Μεταναστών. Τότε ήταν ο χώρος του Επιταλίου (πρ. εργοστάσιο ΑΙΓΑΙΟΝ). Ναι ή όχι; Και όλοι θυμόμαστε ποια ξεκάθαρη θέση πήρε ο νυν Δήμαρχος (και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου). Θυμόμαστε, επίσης, πως ο Δήμαρχος και οι διπλανοί του (που τώρα υπερακοντίζουν σε κορώνες … αντιρατσισμού και λοιπών φλυαριών) συμβούλευαν τους πολίτες να ψηφίσουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ στο εν λόγω Δημοψήφισμα, να λάβουν αρνητική θέση σε οποιοδήποτε σχέδιο κατασκευής Δομής φιλοξενίας. Γι’ αυτό και έγινε η συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού στο ύψος του Επιταλίου. Τα ξεχάσανε κάποιοι όλα αυτά;

6.Για τα περί «διχασμού της Κοινωνίας», που επαναλαμβάνει με.. αγωνία ο κ. Δήμαρχος, αλήθεια το Δημοψήφισμα και οι τότε κινητοποιήσεις του Δήμου δεν ήταν «διχαστικά»;

7.Κι έγιναν τα τρομερά γεγονότα του Φεβρουαρίου (λίγο πριν την καραντίνα) στον Φράκτη του Έβρου με τους Πράκτορες του Ερντογάν να σπρώχνουν ταλαίπωρους ή εγκάθετους, να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος. Αυτά τα είδαμε όλοι! Και όλη η Υφήλιος, αν δεν το ξεχνάτε…. Και ξέρουμε ότι η …όχι και τόσο ανυποχώρητη Κυβέρνηση μας αποφάσισε πρόσφατα την επέκταση του Φράκτη. Τα ξεχνάμε όλα αυτά;

Ξεχνάμε και το ότι από τα ελληνικά ΜΜΕ οι «μωρομάνες» και οι «ταλαίπωροι πρόσφυγες» μεταμορφώθηκαν μέσα σε μία νύχτα (λόγω των επεισοδίων του Φράκτη) σε «εγκάθετους» και «ανθρώπους του βαθέος τουρκικού κράτους και του Ερντογάν». Και αυτό διότι ο ηγέτης της Τουρκίας έκανε το λάθος σχεδιασμό εκείνην την εποχή, καθώς νόμιζε ότι θα βρει στον ύπνο την Ελλάδα κι έτσι οργάνωσε την επίθεση στον Φράκτη του Έβρου (όπως κάνει καθημερινά με τις «βαρκάδες» από τα μικρασιατικά παράλια σε Λέσβο και Χίο).

Και  με αυτήν την λάθος κίνηση Ερντογάν βγήκαν από όλων τα μάτια οι …τσίμπλες και είδαν το τι συμβαίνει με την συνεχιζόμενη εισβολή της Ασίας και της Αφρικής στο ελληνικό έδαφος. Και τότε, το υπενθυμίζουμε, προσέτρεξαν στο πλευρό των Ελλήνων και 15 κράτη της Ε.Ε., που έστειλαν δυνάμεις και εφόδια (μέσω ΦΡΟΝΤΕΞ, κλπ.), διότι αναγνώρισαν την …ακροδεξιά θέση ότι η Ελλάς (και συνεπώς η Ε.Ε.) δέχεται εισβολή λαθραίων από Τουρκία.

8. Ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε στα σιωπηλά να περάσει ένα ακόμη μέτρο που υποβαθμίζει τον τόπο. Αν το έκανε στα φανερά, το ήξερε ότι θα αντιμετώπιζε την οργή των πολιτών. Την οργή όλων αυτών τους οποίους παρότρυνε και ξεσήκωνε  λίγες εβδομάδες πιο πριν να ψηφίσουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ στο περίφημο Δημοψήφισμα που ο ΙΔΙΟΣ οργάνωσε.

9.Τι έκανε τον κ. Δήμαρχο να αλλάξει άποψη εντός ολίγων εβδομάδων; Πιστεύοντας ειλικρινά στην τιμιότητά του, αρνούμαι να μεταφέρω σε αυτές τις γραμμές το τι λέγεται στα Καφενεία του Πύργου και των χωριών από τους πολίτες; Από τους πολίτες που νιώθουν ότι κάποιος τους εμπαίζει ; είτε ο Δήμαρχος του Ιουνίου 2020, είτε ο Δήμαρχος του Φεβρουαρίου 2020. Κατά …σύμπτωση, είναι το ίδιο πρόσωπο! Τι να προσθέσουμε;

10.Όσοι σήμερα (2020) χρησιμοποιούν σαν καραμέλα καθημερινά τον «Ανθρωπισμό» και την «Αλληλεγγύη», μας κάνουν να σκεφτούμε την δικαίωση του Τζωρτζ Όργουελ, που 70-80 χρόνια πιο πριν έλεγε ότι θα έρθει ώρα που το Ψέμα θα λέγεται Αλήθεια και ο Πόλεμος θα λέγεται Ειρήνη…. Σήμερα η  υποκρισία και τα σκοτεινά σχέδια λέγονται «Ανθρωπισμός» και «Αλληλεγγύη».

Στον απόηχο της προσπάθειας να στηθεί μια ακόμα δομή «μεταναστών» εντός των ορίων του Δήμου μας, έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση, η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα είδους άτυπης προσωπικής βεντέτας που έρχεται από το παρελθόν και δυστυχώς συνεχίζει, από ότι φαίνεται, να δηλητηριάζει και το παρόν αυτής της «καταραμένης» Πόλης. «Ποια μοίρα, άραγε, έτσι μ’ έχει χτυπήσει και ποια κατάρα στη ζωή μου μ’ έχει βρει…» γράφει ο Βασίλης Τσιτσάνης….

 «Οι φασίστες του μέλλοντος θα λέγονται αντιφασίστες». ( Ουίνστον Τσώρτσιλ)

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Περισσότερα Νέα