Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου: Κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς στέγαση με θέρμανση, φαγητό και πρόσβαση σε χώρους υγιεινής

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Ανοιχτή έκκληση προς τον Δήμο Πύργου, την Αντιπεριφέρεια Ηλείας και την Ιερά Μητρόπολη απευθύνει η Δημοτική Παράταξη Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου σχετικά με τη μέριμνα που πρέπει να ληφθεί για τους αναξοπαθούντες συμπολίτες μας. Αναλυτικά:

Η Δημοτική μας παράταξη <ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ> ,λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τις χαμηλές θερμοκρασίες, την γενική εξαθλίωση μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού λόγω των πολιτικών των μνημονίων,  ΑΠΑΙΤΕΙ από την Δημοτική αρχή να μεριμνήσει ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ δημότης μας να μην υποστεί τα δεινά του χειμώνα και της πείνας στον Δήμο μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση δημιουργία κοινωνικής δομής στέγασης (με θέρμανση) και σίτισης (κατ ελάχιστο ένα γεύμα την ημέρα) και πρόσβαση σε χώρο υγιεινής (τουαλέτα και μπάνιο) με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι την λήξη των Χριστιανικών εορτών (Χριστούγεννα ,Αγίου Βασιλείου, Θεοφάνια).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να συνεργαστούν άμεσα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ,της Αντιπεριφέρειας Ηλείας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης για την εύρεση ή παραχώρηση κτίσματος και την διάθεση αναλογικά των απαραίτητων κονδυλίων για θέρμανση, σίτιση, κουβέρτες, είδη υγιεινής κλπ.

Εάν χρειάζεται αναμόρφωση προυπολογισμού και απόφαση Δημοτικού συμβουλίου, αυτό να γίνει με ταχύτητα φωτός (όπως γίνεται και για άλλα ανούσια ζητήματα, όπως κονδύλια για έξοδα δεξιώσεων κλπ),γιατί το κρύο και η πείνα δεν αντέχονται και θα είναι μέγιστη ντροπή να γίνουμε πάλι Πανελληνίως ρεζίλι εάν τυχών έχουμε κάποια απώλεια ανθρώπινης ζωής από κρύο ή πείνα μέσα στο χειμώνα.(πράγμα που απευχόμαστε).

Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, προτείνουμε να περιορίσετε τα έξοδα για στολισμούς κλπ, γιατί θα αποτελούν σχήμα οξύμωρο.

Οι δομές αυτές να εξυπηρετούν σχεδόν αποκλειστικά δημότες μας γιατί ο Δήμος μας δεν μπορεί φυσικά να θρέψει ή να στεγάσει όλη την δυστυχία της χώρας μας, αλλά και να λειτουργήσουν ως έναυσμα σε όμορους ή μη άλλους δήμους για παρόμοιες ενέργειες.

Σκεφτείτε και δράστε με πνεύμα αγάπης, όπως απαιτούν οι Άγιες αυτές ημέρες και ας μην είμαστε Χριστιανοί μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις.

Αν τυχών σας ενοχλεί που το σκεφτήκαμε εμείς και όχι εσείς, ξεπεράστε το για χάρη όλων αυτών που υποφέρουν. Άλλωστε εσείς έχετε τη διοίκηση, εμείς εάν είμαστε στη θέση σας θα το είχαμε ήδη πράξει και προβλέψει.

 Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος- Επικεφαλής <ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ>

Περισσότερα Νέα