Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου: Τα θέματα που δεν μας άφησαν να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Αναγκαζόμαστε να αρθρογραφήσουμε σε δελτίο τύπου για τα θέματα που η παράταξή μας θα έθετε για προβληματισμό, απόφαση ή συζήτηση στη πρόσφατη συνεδρίαση (Δευτέρα 14/10/2019), γιατί το Προεδρείο ΔΕΝ επέτρεψε στους επικεφαλής να θέσουν προ ημερησίας  ή στην αρχική τους τοποθέτηση (που και αυτή ουσιαστικά ΔΕΝ έγινε ΠΟΤΕ) αυτά που οι ίδιοι θεωρούν χρήσιμα για το τόπο.

Για να κυριολεκτούμε ΔΕΝ είδα και ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ επικεφαλής, να προσπαθεί να υπερασπιστεί αυτό το δικαίωμα τα 5 λεπτά που ο Δημοτικός μας σύμβουλος διαφωνούσε και επέμενε  στο Προεδρείο να τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία. Εάν μερικοί δεν έχουν θέματα η εάν μερικοί δε ξέρουν τη διαδικασία ή εάν μερικοί δεν έχουν φωνή, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η Δημοτική αρχή να μην επιτρέπει στην παράταξη μας να φέρει προτάσεις ή να γνωστοποιήσει θέματα που η ίδια κρίνει ότι πρέπει να λυθούν.

Το αλάθητο ΔΕΝ το έχει κανείς και δε νομίζω ότι το διεκδικεί κιόλας.

Τα θέματα που σας γνωστοποιούμε λοιπόν είναι:

Α) Υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Ώλενας από διθέσιο σε μονοθέσιο, λόγω αδικαιολόγητης μεταγραφής 3 μαθητών. Το εν λόγω σχολείο υποβαθμίζεται για ΕΝΑΝ (1) και ΜΟΝΟ μαθητή που λείπει αριθμητικά. Μάλιστα ο ένας γονέας που έστειλε το παιδί του σε γειτονικό Δημοτικό (αυτό του Καράτουλα-Μαγούλας) κι έτσι έδωσε την «χαριστική βολή» στο σχολείο του χωριού του, είναι και Τοπικός Σύμβουλος της Ενότητας Ωλένης, που ανήκει στην παράταξη που επικράτησε στο χωριό προσφάτως. Αντί να βοηθά τον τόπο του, τον υπονομεύει!

 Θίγονται εκτός των άλλων  λοιπόν και πολλά δικαιώματα  εργασιακά (γιατί χάνεται μια οργανική θέση), αλλά και γενικότερα υποβαθμίζεται και η Παιδεία στο χωρίο και κατ επέκταση στο Δήμο. Πώς επιτρέπουν οι αρμόδιοι αυτήν την κατάσταση; Αναζητάμε ποιοτική αναβάθμιση με Τριτοβάθμια Ιδρύματα στον Δήμο Πύργου, ενώ από την άλλη υποβαθμίζουμε υπάρχοντα και ιστορικά Σχολεία;

Ερωτούνται ο Πρόεδρος, ο Αντιδήμαρχος, ο Δήμαρχος και όσοι εμπλέκονται (π.χ. Διευθυντές σχολείων που δέχονται μεταγραφές από το εν λόγω σχολείο, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κλπ), γνωρίζουν το θέμα; Εάν όχι,τώρα που το έμαθαν τι έχουν σκοπό να κάνουν γι αυτό;

Β) Τι προτίθεστε να κάνετε για το μνημείο ΗΡΩΩΝ στην Κεντρική πλατεία, σε σχέση με τον σχεδιασμό της παλαιάς Δημοτικής αρχής.

Πολλά ακούγονται, εμείς θα πιστέψουμε την επίσημη τοποθέτηση σας (το εάν θα την υιοθετήσουμε είναι κάτι εντελώς διαφορετικό).

Γ) Η παράταξη μας εφόσον επιθυμείτε μπορεί να σας καταθέσει επίσημη ολοκληρωμένη πρόταση για τη κατασκευή ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ  κλειστού κολυμβητηρίου με Α(ανανεώσιμες)-Π(πηγές)-Ε(ενέργειας) .

Δ) Θέλουμε να μάθουμε τι σκοπεύει να κάνει ο κ. Δήμαρχος, από την θέση ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, όσον αφορά την εικόνα στο λιμάνι μας σε ημέρες κρουαζιέρας, τώρα ειδικά που έχουμε και τα πρόσφατα παραδείγματα άλλων λιμανιών ή αρχαιολογικών χώρων (Πειραιάς-Κέρκυρα- Ακρόπολη κλπ) που η ανομία με τη μορφή της άγρας ή διαλάλησης κλπ. διώκεται από το Κράτος επιτέλους, όπως βλέπουμε από τις πρόσφατες αναφορές στα ΜΜΕ.

Ε) Απαιτούμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μάθουμε εμείς και όλη η κοινωνία, καθαρά και όχι με διγλωσσία  την επίσημη θέση του Δήμου Πύργου και όλων των Δημοτικών παρατάξεων,  για την δεδηλωμένη της Κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη για τη δημιουργία hotspot (και μάλιστα με τους νέους εποίκους που προκύπτουν από την ήττα του ΙΣΙΣ-άρα τζιχαντιστές) σε όλη την Πελοπόννησο.

Οι περισσότεροι ήδη Δήμοι είναι σε αναβρασμό και ήδη πολλοί το έχουν θέσει σε ειδική συνεδρίαση και έχουν ληφθεί και αποφάσεις.

Η σιωπή σε αυτό το θέμα είναι συνενοχή.

Περισσότερα Νέα