Ανακαλύπτοντας το σινεμά και τη μαγεία του πίσω από την οθόνη Τα κινηματογραφικά εργαστήρια του 25ου Φεστιβάλ Ολυμπίας σε Πύργο και Αμαλιάδα

24 Ιουλίου - 19:18 Τοπικά

Με περισσότερα από 25 εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους δίνει φέτος στα παιδιά και τους νέους της Ηλείας τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη μαγεία του σινεμά και να αποπειραθούν να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τις δεκάδες άλλες δράσεις του Φεστιβάλ (προβολές, εκδηλώσεις κλπ.) και χωρίζονται σε δυο γενικές κατηγορίες: αυτά τα οποία θα γίνουν με κλήρωση, έπειτα από την υποβολή σχετικών αιτήσεων από τα παιδιά και αυτά που θα γίνουν για ολόκληρα σχολικά τμήματα είτε εντός των σχολείων είτε σε χώρους του Φεστιβάλ.

Εργαστήρια με κλήρωση

Τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 11 Νοεμβρίου 2022 στο σύνδεσμο: https://vp.eventival.com/olympiafestival/2022 και να δηλώσουν ένα από τα ακόλουθα εργαστήρια:

ΠΥΡΓΟΣ: Παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας με τον Νίκο Σταμπουλόπουλο, Ντοκιμαντέρ με τη Διονυσία Κοπανά, CineLike Lab με τον Ηλία Φλωράκη, ZizAnimation με τον Κώστα Κατράκη, Ψηφιακές και προσομοιωμένες κάμερες. Εικονοληψία σε τρεις διαστάσεις με τον Ρήγα Κούγκολο, Daily News με τις Χριστίνα Τσακμακά, Αναστασία Δρακοπούλου και τον  Λάμπη Ζέζα, Zizanio News με την Ηρώ Ρήγα, Seeing and Doing με τον Νικόλα Ρηγόπουλο & την Παρασκευή Αντωνίου.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Ντοκιμαντέρ με τον σκηνοθέτη Νίκο Αναγνωστόπουλο, Rotoscoping Animation με τους Άρη Καπλανίδη & Ηλία Ρουμελιώτη, Zizanio News με τις Ευρυδίκη Γεωργοπούλου & Νικολέτα Τζώρτζη

 

Εργαστήρια για ολόκληρα σχολικά τμήματα

Τα σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη Γραμματεία του Φεστιβάλ. Η κατανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Θα πραγματοποιηθούν είτε εντός των σχολείων είτε σε άλλους χώρους και είναι τα εξής:

Παίζουμε Κινηματογράφο στα Μικρά Σχολεία με τη Γιάννα Δεληγιάννη και τον Χρήστο Πετρόπουλο, Οι βουβές ταινίες…μιλάνε! με την Ελένη Γκολφινοπούλου, Εισαγωγή στον κινηματογράφο-Τo ντοκιμαντέρ, θεωρία και πράξη με την Βίβιαν Παπαγεωργίου, Θεατρικό Παιχνίδι με την Ομάδα Τέχνης «Πάροδος», Από τον ήχο… στον κινηματογράφο! με την Ζωή-Δανάη Τζαμτζή και τον Νίκο Πουλάκη, Οπτικά εφέ με τον Albert Alfonso, Νερό που ξεπηδάει απ’ τους αιώνες με την Αγνή Στρουμπούλη και τον Σταύρο Παργινό, ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ. Κάνε δικά σου τα δικαιώματα! με τον Γιώργο Μόσχο και τη Ματούλα Παπαδημητρίου, A Trip Around Europe / ένα  βιωματικό ταξίδι στα ειδικά εφέ του κινηματογράφου με τους Σταύρο Ρομποτή και Σόλωνα Μπαξεβανάκη, Animation Box με τον Νίκο Τουμαζάτο στον Πύργο και τις Αγγελική Παναγιωτάρα & Νίκη Μαρία Μπαντούνα στην Αμαλιάδα, Πες την ιστορία σου με άμμο! με την Ιρίνα Μπόικο, Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας με την ομάδα του VR Planet, Φτιάξε το δικό σου παραμύθι και Μουσική με το σώμα με τις Ζέτα Αδαμοπούλου και Μαρία Μπίρμπα.

 

Το Mythos Project

Το γνωστό πολυεθνικό εργαστήριο Mythos Project πραγματοποιείται φέτος για δωδέκατη συνεχή χρονιά. Λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ κατά τις απογευματινές ώρες με κινηματογραφικές ομάδες τις οποίες αποτελούν τα παιδιά από το εξωτερικό που διαγωνίζονται στην 22η Camera Zizanio μαζί συνομηλίκους τους από τον Πύργο και την Ηλεία. Συγκροτούνται συνολικά περί τις 10-12 κινηματογραφικές ομάδες που συντονίζουν τα στελέχη του Φεστιβάλ Μανώλης Μελισσουργός και Λητώ Θεοδοσίου καθώς και η Dorée de Kruijk από το NFFS (Ολλανδία).

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ελεύθερη και αρκεί η υποβολή της σχετικής αίτησης στον σύνδεσμο: https://vp.eventival.com/olympiafestival/2022 μέχρι 11 Νοεμβρίου 2022.

Περισσότερα Νέα