Ανακοίνωση τμήματος Υγείας της Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Η εξάντληση των αντοχών του ΕΣΥ δημιουργεί νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες της

24 Ιουλίου - 19:16 Τοπικά

  Οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της κυβέρνησης και η πολιτική επιλογή ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, που εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στα νοσοκομεία του νομού μας. Υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση, συρρίκνωση της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων (ιδιαίτερα των χειρουργείων), σύνδρομο εργασιακής εξάντλησης του προσωπικού, ανασφάλεια των συμβασιούχων, απόγνωση όσων είναι εδώ και 1 χρόνο σε αναστολή εργασίας και κυρίως απογοήτευση του συνόλου των εργαζομένων για το μέλλον και την προοπτική του ΕΣΥ. Η εικόνα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών και εξάντλησης των αντοχών του ΕΣΥ και των ανθρώπων του είναι αδιαμφισβήτητη. 

  Η κατάρρευση του μοναδικού παθολόγου και οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες εργαζομένων αποτελούν λογικές εξελίξεις και αποδεικνύουν την αποτυχία των πολιτικών επιλογών να ικανοποιηθούν οι υγειονομικές ανάγκες των Ηλείων πολιτών. Ο μοναδικός σκοπός αυτών των πολιτικών είναι απλά πως θα πληρώσει ο ήδη επιβαρυμένος πολίτης για την κάλυψη της υγείας του. Και οι Ηλείοι επιβαρύνονται περισσότερο, καθώς εκτός από το κόστος των υπηρεσιών υγείας, ταλαιπωρούνται με ρίσκο και κόστος για την μετακίνησή τους σε άλλους νομούς 

  Οι επικοινωνιακές συναντήσεις των νέων διοικητών δυστυχώς δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η άμεση ενδυνάμωση των νοσοκομείων μας με γιατρούς, κυρίως στην ΜΕΘ του Πύργου και στην Παθολογική. Είναι προφανής η αποδυνάμωση, παρά τις κενές υποσχέσεις της κ. Γκάγκα για κίνητρα στην προσέλκυση γιατρών. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος ή υπομονή.

Απαιτούνται άμεσες λύσεις, αλλιώς θα είστε υπόλογοι στον Ηλειακό λαό. 

  Είναι φανερό ότι απαιτείται ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο για την Υγεία, με ενδυνάμωση των δημόσιων δομών και στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων στην Υγεία. Χρειάζεται επειγόντως «ανάταξη» και «αναζωογόνηση» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό του και με προτεραιότητα την αντιστροφη του κύματος παραίτησης και μετανάστευσης νέων γιατρών. Ένα σχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει προτείνει στον ελληνικό λαό.

Περισσότερα Νέα