Αναρτώνται τις προσεχείς ημέρες οι δασικοί χάρτες της Ηλείας. Ολοκληρώνεται η δασική χαρτογράφηση Πελοποννήσου και Κερκύρας

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Ολοκληρώνονται, το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, οι δασικοί χάρτες του μεγαλύτερου τμήματος της Πελοποννήσου και της Κέρκυρας, προκειμένου να αποσταλούν προς ηλεκτρονική ανάρτηση, από την Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ).

Αυτό είναι το συμπέρασμα της χθεσινής σύσκεψης των προϊσταμένων των υπηρεσιών δασικών χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας, που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύση Παναγιωτόπουλου και την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, Αντώνη Κανταρτζόπουλου.

Επισημαίνεται ότι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις και ενστάσεις κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη, εντός χρονικού διαστήματος δύο έως τριών μηνών, ανάλογα με την περίπτωση, από την ημέρα της δημοσίευσης τους από την ΕΚΧΑ.

Με την ολοκλήρωση και ανάρτηση των Δασικών Χαρτών:

  • Οριοθετείται και καταγράφεται με διαφάνεια τί είναι δάσος και δασική έκταση.
  • Θωρακίζεται το δάσος και οι δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση.
  • Διευκολύνεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου διασφαλίζοντας την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία.
  • Ανοίγει ο δρόμος για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, αφού οι δασικοί χάρτες συμβάλλουν στην κατάρτιση του σωστού χωροταξικού σχεδιασμού.

Περισσότερα Νέα