Ανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία. Με ποδήλατα στο ιστορικό κέντρο

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Συνάντηση με τους 07 Δημοτικούς Αστυνόμους που επιστρέφουν άμεσα στο Δήμο είχε χθες 27-05-2015 ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής.

Πρόκειται για τους: Νικολακόπουλο Αθανάσιο, Κατσιλιέρη Ανδρέα, Ηλιόπουλο Αντώνιο, Κατσίβα Κωνσταντίνο, Πήττα Σοφοκλή, Ζαχαρόπουλο Παναγιώτη και Λίχα Γεώργιο.

Η διαπιστωτική πράξη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας και επιστροφής στο Δήμο των 07 Δημοτικών Αστυνόμων θα υπογραφεί άμεσα (29/5), και με τη δημοσίευση της πράξης σε ΦΕΚ αναλαμβάνουν υπηρεσία.

            Η αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας θα παραμείνει στο Δήμαρχο και δεν θα εκχωρηθεί σε κάποιον συνεργάτη του. Σημειώνεται ότι έως την 01/6 θα έχει αποφασιστεί ο χώρος όπου θα στεγαστεί το γραφείο της υπηρεσίας, το οποίο θα στελεχωθεί και με πολιτικούς υπαλλήλους.

Δόθηκε επίσης εντολή να γίνει συντήρηση των δικύκλων που είχαν αγοραστεί από την αρχική σύσταση της υπηρεσίας, ενώ θα παραχωρηθεί και ένα αυτοκίνητο. Η κίνηση των Δημ. Αστυνόμων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα απαγορευτεί και η κίνηση των τροχοφόρων, θα γίνεται με ποδήλατα. Εξάλλου, εντός των προσεχών ημερών θα αποφασιστεί σύμφωνα με τον κανονισμό και σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες, το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων και διέλευσης οχημάτων.

Περισσότερα Νέα