Αναβαθμίζεται η γραμμή Κατάκολο – Αρχ. Ολυμπία. Β. Γιαννόπουλος: Επιβεβαίωση των δεσμεύσεων των εκπροσώπων της Διοίκησης του ΟΣΕ

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

Υπεγράφη μετά από ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, στις 6 Νοεμβρίου του 2020 από τον Αναπλ. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Αθ. Κοτταρά και την εταιρία ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ, σύμβαση αναβάθμισης-επισκευής της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής του τμήματος Κατάκολο-Πύργος – Αρχ.Ολυμπία.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αύξηση των δρομολογίων στην υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή.

Με την ανακατασκευή των υποδομών της γραμμής προβλέπεται νέα διαμόρφωση στις αποβάθρες σταθμών/στάσεων, ασφαλτόστρωση ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και εγκατάσταση 11 Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα εξασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων συρμών και οχημάτων σε κύριους οδικούς κόμβους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης της επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής. Επίσης θα γίνει συντήρηση της γέφυρας του ποταμού Ενιπέα καθώς και της γέφυρας στην περιοχή Στρέφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.311.156,34 ευρώ με χρηματοδότηση 100 % από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020  και θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου

 

   «Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί θετική εξέλιξη, και την επιβεβαίωση των δεσμεύσεων των εκπροσώπων της Διοίκησης του ΟΣΕ και του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Κοτταρά, στις συναντήσεις μας το περασμένο καλοκαίρι στον Πύργο αλλά και στην πρόσφατη συνάντησή μας, τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, όπως αυτά μας είχαν παρουσιαστεί στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ.Νικολάου, μας χαροποιεί και αποδεικνύει την συνέπεια των λόγων τους. Μετά την αναβάθμιση-επισκευή της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, αναμένουμε και την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ στον Πύργο».

Περισσότερα Νέα