Ανδραβίδα: Ο καιρός "φρενάρει" τις έρευνες στο σημείο της συντριβής του Φάντομ – Τι συνέβη με το "Ναυτίλος"

24 Ιουλίου - 19:09 Τοπικά

Έχοντας κάνει αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση στις μηχανές του ωκεανογραφικού-ερευνητικού «Ναυτίλος», από την Παρασκευή το πλήρωμα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον απόπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έπειτα από οδηγίες του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση, οι τεχνικοί του Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν στην κατασκευή στον τόρνο απαραίτητου εξαρτήματος για την αποκατάσταση της βλάβης και πλέον το πλοίο βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ωστόσο, από τη μία ο Ισθμός είναι κλειστός και από την άλλη το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περιοχή με θυελλώδεις ανέμους καθιστά απαγορευτική την πλεύση στην περιοχή της Ανδραβίδας, πόσω μάλλον την διεξαγωγή ερευνών.

Επιπλέον, λόγω του κλειστού Ισθμού, το ερευνητικό «Ναυτίλος» θα πρέπει να πλεύσει νότια της Πελοποννήσου για να προσεγγίσει την περιοχή της συντριβής.

Κύρια αποστολή του ερευνητικού είναι η υπόδειξη του ακριβούς σημείου του βυθού που κείτεται η άτρακτος του μαχητικού. Στο πίσω μέρος του κοκπιτ βρίσκονται οι απαντήσεις της τραγωδίας.

Είναι το σημείο του καταγραφέα πτήσης σε video Hi8, το τύποις «μαύρο κουτί» του μαχητικού, η ανάκτηση του οποίου θα φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της τραγωδίας. Καταγράφει τις συνομιλίες των πιλότων, την ταχύτητα, τα δεδομένα του ραντάρ, την επικοινωνία με το δεύτερο μαχητικό που πετούσε στον σχηματισμό και τον πύργο της 117 Πτέρυγας Μάχης, αλλά – κι αυτό είναι το σημαντικότερο – και την εικόνα από την εξωτερική κάμερα που φέρει η άτρακτος.

https://www.enikos.gr/

Περισσότερα Νέα