Ανδραβίδα: Το χώρο που θα γίνει η μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκε ο Α. Νικολακόπουλος

24 Ιουλίου - 16:28 Τοπικά

Ένα βήμα πριν την μετεγκατάστασή του βρίσκεται το δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας, καθώς η κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων που είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο απέφερε καρπούς και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο που εκτελούνται οι εργασίες, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η νέα σχολική χρονιά θα βρει τους μαθητές σε νέες σχολικές αίθουσες.

Άλλωστε, αυτή ήταν και η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε επισκεφθεί την περιοχή τον Ιούνιο του 2019.

Το κτίριο του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας είχε υποστεί ζημιές από τον εγκέλαδο και κατέστη ακατάλληλο προς χρήση, κατά συνέπεια αναζητήθηκε λύση για την μετεγκατάστασή του σε άλλο χώρο.

                Τέλος του μήνα η ολοκλήρωση εργασιών

Η διαμόρφωση του νέου χώρου ξεκίνησε στις αρχές του έτους και ήδη από χθες ξεκίνησαν οι τελικές εργασίες προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η μεταφορά των αιθουσών βαρέως τύπου, που θα στεγάσουν το σχολείο.

Ο κ. Νικολακόπουλος επισκέφθηκε το σημείο και ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία των εργασιών από τους αρμοδίους, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

«Η κοινή προσπάθεια μας οδηγεί σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που δίνεται λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την περιοχή και είχε υποσχεθεί την μετεγκατάσταση του σχολείου, έτσι ώστε τα παιδιά του δημοτικού σχολείου της Ανδραβίδας να παρακολουθούν με ασφάλεια τα μαθήματά τους» υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επαφή με την ΚτΥΠ Α.Ε. που έχει την ευθύνη κατασκευής των σχολικών κτιρίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.020.000,00 ευρώ και προβλέπει την τοποθέτηση 15 σχολικών αιθουσών, μίας αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και αίθουσας πληροφορικής, ενώ  διαμορφώνεται στο σημείο και γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Περισσότερα Νέα