Ανδρέας Μαρίνος : 2,5 εκ . ευρώ θα κατανεμηθούν μέχρι τέλος του έτους στους δικαιούχους σεισμοπαθείς του νομού μας

24 Ιουλίου - 17:26 Τοπικά

 Υστερα από επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Ηλείας  της Ν.Δ Ανδρέας Μαρίνος με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου σχετικά με το μείζον θέμα της δωρεάν κρατικής αρωγής προς τους δικαιούχους πληγέντες της Ηλείας από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008, τον διαβεβαίωσαν ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπογραφή χρηματοδότησης  της τάξης  2,5 εκ. ευρώ από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, η οποία θα δώσει σημαντική ανάσα σε πολλούς συμπολίτες μας  που λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανακατασκευάσουν ή να επισκευάσουν τις οικίες τους με δικούς τους πόρους. Το εν λόγω ποσό θα καλύψει  το μεγαλύτερο μέρος από τις διεκπεραιωμένες υποθέσεις του 2014 και θα διανεμηθεί στους σεισμοπαθείς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Μαρίνος τόνισε  ότι η Πολιτεία έχει χρέος να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση του έργου της αποκατάστασης των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές , αφού αρκετοί σεισμόπληκτοι αναγκάζονται να διαμένουν μέχρι και σήμερα σε επικίνδυνα σπίτια ημιτελή ή σε λυόμενα κάτω από μη αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Να σημειωθεί ότι όλοι οι δικαιούχοι  μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά από το ΤΑΠ Ηλείας για την ημερομηνία παραλαβής της επιταγή τους.

Περισσότερα Νέα