Ανδρέας Μαρίνος: Αγάπη και ευγνωμοσύνη στη "μητέρα" που γιορτάζει σήμερα

24 Ιουλίου - 17:36 Τοπικά

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο της μητέρας και αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της, αλλά και μια ακόμη ευκαιρία, προκειμένου να της αποδώσουμε τον θαυμασμό και το σεβασμό μας, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα αστείρευτα μας προσφέρει.
Αέναο σύμβολο της ευαισθησίας και της προσφοράς,  η μητέρα διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο μέσα στην κοινωνία. Είναι αυτή, που με τη συνεχή προσπάθειά της ανταποκρίνεται με επιτυχία στους δύσκολους ρόλους που έχει αναλάβει. Είναι αυτή, που με αγάπη και στοργή μεγαλώνει τα παιδιά της και είναι δίπλα τους, συμπαραστάτης και εμψυχωτής σε όλες τις δύσκολες στιγμές τους. 

Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς και ο ρόλος της μητέρας γίνεται ολοένα και πιο σύνθετος και απαιτητικός, οφείλουμε  να δείξουμε αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε όλες τις μητέρες, αλλά πολύ περισσότερο σ’ αυτές που ο «δρόμος» που ακολουθούν για την ανατροφή των παιδιών τους είναι εξαιρετικά δύσβατος και ανηφορικός. Σε όλες αυτές  που αγωνίζονται ενάντια στην ανέχεια, την αρρώστια, τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Αποτελεί λοιπόν η  γιορτή της μητέρας τη μεγάλη γιορτή της παντοτινής, της άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας. Υπέρτατο χρέος όλων μας είναι να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την κάθε μητέρα στο έργο και την αποστολή της. Εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη.

Ανδρέας Μαρίνος , Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ

Περισσότερα Νέα