Ανδρέας Μαρίνος: «Απαιτούμε άμεση ενίσχυση και προστασία της τοπικής αγοράς»

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Την έντονη δυσαρέσκεια και οργή εμπόρων και επαγγελματιών του Δήμου Πηνειού με αφορμή την λειτουργία του Λιανεμπορίου με τη μέθοδο “click away”, μετέφερε με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Στην αγορά του Δήμου Πηνειού δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατή η λειτουργία καταστημάτων λιανικής με τη μέθοδο του «click away» δεδομένου ότι οι Μικρομεσαίοι στην πλειονότητά τους δεν έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα για την προβολή των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς να παραγκωνίζεται και να υποβαθμίζεται.
Η αποδυνάμωση του ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομία θα είναι σύντομα ορατή, αφού το αγοραστικό κοινό στρέφεται στα πολυκαταστήματα με την υποδομή του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η τοπική αγορά καταστρέφεται και μαζί της δεκάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους γίνονται θύματα του click away.
Ο Δεκέμβριος ο πλέον παραγωγικός κι εμπορικός μήνας του έτους ήδη χάθηκε. Η κραυγή αγωνίας για το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων είναι ηχηρή. Στην αγορά της επαρχίας κύριε Υπουργέ, πρέπει να κυριαρχεί αίσθημα ισότητας ελεύθερης αγοράς και όχι ενδυνάμωσης του θεσμού του ολιγοπωλίου.
Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος και ζητώ την άμεση άρση της απόφασης εφαρμογής της μεθόδου πώλησης click away στην τοπική αγορά του δήμου Πηνειού.
Η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει όσες επιχειρήσεις αδυνατούν να λειτουργήσουν με αυτό το σύστημα και η λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κρίνεται αναγκαία.
Αυτά μεταξύ άλλων πρέπει να είναι:
Αποζημίωση των εμπορευμάτων βάσει τιμολογίων για τους δύο τελευταίους μήνες του 2020
Χρηματοδοτική κάλυψη επιταγών
Πλήρης κάλυψη των εισφορών ατομικής ασφάλισης
Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
Επίδομα ειδικού σκοπού διαβίωσης για τους καταστηματάρχες και τις οικογένειες τους.
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Πηνειού δεν μπορεί να μένει απαθής στην εξόντωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση και την προστασία της τοπικής αγοράς, με στοχευμένα μέτρα που θα επιτρέψουν την επιβίωσή της και την επανάκαμψή της στην κανονικότητα με προοπτική»

Περισσότερα Νέα