Ανδρέας Μαρίνος : Να δοθεί επίδομα τέκνου στις οικογένειες χωρίς δέσμευση δεκαετούς συνεχούς διαμονής στην Ελλάδα

24 Ιουλίου - 18:19 Τοπικά

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ κ . Μαρίνος προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την οποία συνυπέγραψε μαζί με άλλους 13 βουλευτές, σχετικά με το επίδομα τέκνου στη χώρα μας. Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται ότι ” μία από τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων είναι η αποδεδειγμένη μόνιμη και συνεχής διαμονή στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (από το 2003).Η προϋπόθεση αυτή αφήνει χωρίς επίδομα τέκνου αρκετές οικογένειες, οι οποίες ήταν στο εξωτερικό ως οικονομικοί μετανάστες και επέστρεψαν στην πατρίδα τους τα τελευταία έτη.

Επειδή το επίδομα τέκνου ενθαρρύνει και βοηθά την ελληνική οικογένεια προτείνω να δίδεται σε όλες τις οικογένειες που ήταν μετανάστες στο εξωτερικό και πλέον επέστρεψαν στην Ελλάδα χωρίς χρονικές προϋποθέσεις”. Τέλος ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί τι προτίθενται να πράξουν, ώστε να λαμβάνουν επίδομα όλες οι οικογένειες που έχουν τέκνα, χωρίς να υπάρχει η δέσμευση της δεκαετούς συνεχούς διαμονής στην Ελλάδα.

Αναγκαία η παράταση ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ

Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλείος Βουλευτής της Ν.Δ κ. Μαρίνος προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με την ανάγκη παράτασης των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ την οποία συνυπέγραψε μαζί με 15 άλλους βουλευτές. Στην ερώτηση αναφέρεται ότι “η 16η Δεκεμβρίου, που δόθηκε ως χρόνος παράτασης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, δεν είναι αρκετή. Το δικαίωμα καταβολής των εισφορών μέχρι τέλος Δεκέμβριου βοηθούσε τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, έχοντας πληρωθεί από εμπόρους και συνεταιρισμούς για την αγροτική και κτηνοτροφική τους παραγωγή. Πρέπει λοιπόν να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 31/1/2014, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μη χαλάσει ο διακανονισμός που ενδεχομένως έχουν κάνει”. Τέλος ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός αν θα δοθεί η αναγκαία παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ.

Περισσότερα Νέα