Ανδρέας Μαρίνος : Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του προγράμματος " Βοήθεια στο Σπίτι"

24 Ιουλίου - 17:34 Τοπικά

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ κ. Μαρίνος προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ” Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ομάδα της τρίτης ηλικίας και των ΑΜΕΑ, με τροπολογία (828/9) έλαβε παράταση της διάρκειάς του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων, οι οποίοι, εδώ και 12 συναπτά έτη, έχουν συμβάλει στα μέγιστα στην φροντίδα των ατόμων  που τους έχουν πραγματικά ανάγκη. Με την προσφορά τους έχουν αναδείξει το εν λόγω πρόγραμμα  ως μία δομή που συντελεί αποφασιστικά στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εξασφάλιση της αξιοπρεπούς  διαβίωσης και την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών σε κατηγορίες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα και χρήζουν στήριξης. Το σπουδαίο αυτό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο προσφέρουν εργαζόμενοι του προγράμματος, οι οποίοι  με αυξημένο ζήλο και ουσιαστικό ενδιαφέρον παρέχουν κατ΄ οίκον φορντίδα  σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι  και βρίσκονται δίπλα στο συνάνθρωπο βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής του.Παρ’ όλα αυτά παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο του 2013 με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικά βιοποριστικά προβλήματα ειδικά σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, αδυνατώντας να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες”.

Τέλος ο κ. Μαρίνος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι».

Περισσότερα Νέα