Ανδρέας Νικολακόπουλος: “Καταδικάζουμε τη βία στο χώρο του αθλητισμού”

11 Δεκεμβρίου - 12:12 Τοπικά

Τη βία στο χώρο του αθλητισμού και την επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, καταδίκασε ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος. Στην δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία στο χώρο του αθλητισμού και θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού, που δέχτηκε εγκληματική επίθεση από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν θέση στα γήπεδα.

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν καμία  σχέση με τον αθλητισμό. Δεν είναι φίλαθλοι, είναι κοινοί εγκληματίες που αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και δεν διστάζουν να επιτεθούν απέναντι σε ανυποψίαστους πολίτες, απέναντι σε αστυνομικούς που επιτελούν το καθήκον τους, δεν διστάζουν να καταστρέψουν περιουσίες και να προκαλέσουν επεισόδια.

Είναι μία κακοφορμισμένη πληγή που πλήττει τον αθλητισμό στη χώρα μας και οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε την εγκληματική δράση τους και να πατάξουμε κάθε περιστατικό βίας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, και σε επίπεδο ποινικού κώδικα και με την εφαρμογή του νόμου, να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση της βίας εντός και εκτός γηπέδων.

Ας αναλογιστούν  επίσης όσοι ασκούν μονίμως κριτική για τους αστυνομικούς μας και τον τρόπο που επιχειρούν, τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες αλλά και τις κινδύνους μέσα στους οποίους ασκούν τα καθήκοντα τους για να διαφυλάξουν ένα από τα σημαντικότερα αγαθά μας , την ασφάλεια μας».

Περισσότερα Νέα