Ανδρέας Νικολακόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Αν θέλετε ουσιαστική αντιπαράθεση…«Ας συγκριθούμε λοιπόν …»
24 Ιουλίου - 19:10 Τοπικά
«Η ελληνική έννομη τάξη έχει ισχυρά θεμέλια , έχει ισχυρούς θεσμούς. Η ελληνική δικαιοσύνη διερευνά ήδη και θα ρίξει άπλετο φως. Το ελληνικό κοινοβούλιο επίσης θα πράξει, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής, θα συζητήσει και θα διερευνήσει τα πάντα.
Η πολιτική συζήτηση όμως δεν θα περιοριστεί μόνο στο θέμα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του αλλά σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες.
Το ελληνικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει την Παρασκευή επί της πρότασης δυσπιστίας. Και οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν κυριαρχικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα .Είναι σίγουρο λοιπόν ότι δεν θα αποφύγετε την σύγκριση. Όλοι θα κριθούμε και θα συγκριθούμε σε όλα…»
Αυτό το μήνυμα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας που έκανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή το θέμα των υποκλοπών.
Ο κ. Νικολακόπουλος ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ομιλητές του κυβερνώντος κόμματος , μίλησε για την ανάγκη ουσιαστικής αντιπαράθεσης και συζήτησης στην αρχή της ομιλίας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και την ετυμηγορία των πολιτών και είναι εμφανές ότι η αντιπολίτευση επενδύει στην τοξικότητα ,στον διχασμό και την σκανδαλολογία.
Θα συμφωνούσαμε όλοι ότι η ροή των εξελίξεων είναι πλέον πολύ πυκνή , καθημερινά νέα θέματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αναπτύσσεται πλέον ένας έντονος πολιτικός διάλογος. Με τη μόνη διαφορά ότι όλοι θα προτιμούσαμε ο πολιτικός διάλογος και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις από την μία αυτής της κυβέρνησης και από την άλλη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , να αναπτύσσεται σε ένα άλλο επίπεδο.
Να συγκρίνουμε όσα έπραξε αυτή η κυβέρνηση, την υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος, τις μεταρρυθμίσεις που έκανε, τις επιδόσεις στην οικονομική πολιτική , την αντιμετώπιση των εξωγενών κρίσεων , την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών , την κοινωνική πολιτική της και πολλά άλλα.
Οι πολίτες, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές θα ήθελαν νομίζω να μιλήσουμε και να αντιπαρατεθούμε για όλα αυτά».
Αξιοπιστία ή κλειστές τράπεζες;
Ακολούθως, έκανε ιδιαίτερη μνεία σε θετικές πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τα εξής: «Μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, προσελκύσαμε επενδύσεις, πλέον καταγράψαμε ρεκόρ επενδύσεων, δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας, η ανεργία έχει πέσει πάνω από 6 μονάδες, οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας μας κυμαίνονται σταθερά αρκετά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι εξαγωγές μας αυξάνονται κατά πολύ και το δημόσιο χρέος μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ σταθερά, εμφανίζει τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη, παρά την μεγάλη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Η ψηφιοποίηση του κράτους προχώρησε με πρωτοφανή ταχύτητα, ενώ το κοινωνικό κράτος ενισχύθηκε με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την αύξηση των συντάξεων μετά από πολλά χρόνια αλλά και με ρυθμίσεις για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη όπως με το εθνικό πρόγραμμα για τα άτομα με αναπηρία, με προγράμματα για την στέγαση των νέων και πολλά άλλα.
Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό άλλαξε, αποκτήσαμε αξιοπιστία, κερδίσαμε των σεβασμό των συμμάχων και εταίρων. Χτίσαμε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις , μεγαλώσαμε τα όρια της ελληνικής επικράτειας.
Αυτή την εικόνα της Ελλάδας θέλουμε να συγκρίνουμε. Με την εικόνα μιας Ελλάδας με κλειστές τράπεζες και Κάπιταλ κοντρόλ, με την χώρα ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και τον τότε υπουργό οικονομικών κ. Βαρουφάκη να δίνει διαλέξεις στα Ευρωπαϊκά συμβούλια, με την υπερφορολόγηση των πολιτών, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του νόμου Κατρούγκαλου και τις στοιβαγμένες χιλιάδες συντάξεις, με την ενίσχυση της άμυνας της χώρας στον αυτόματο πιλότο και με την λογική «να ρισκάρουμε» και με μια εξωτερική πολιτική που εμφάνιζε ως μόνη «επιτυχία» τη συμφωνία των Πρεσπών».
Ειδικά δικαστήρια σε εξέλιξη…
Ωστόσο, υπενθύμισε ακόμη ο Ηλείος κοινοβουλευτικός και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες ημέρες όμως διάφορες περίεργες ειδήσεις έρχονται με ραγδαίους ρυθμούς. Με δύο ειδικά δικαστήρια σε εξέλιξη με πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούμενους, μετά από παραπομπή με αποφάσεις δικαστικών συμβουλίων, με μάρτυρες να καταθέτουν στο δικαστήριο για τσάντες με χρήματα που έφταναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με μηνύματα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν ποσοστά τηλεοπτικών αδειών μεταξύ ιδιωτών και δικηγόρων ειδικευόμενων σε σύσταση offshore με τους οποίους πρώην υπουργοί σας έκαναν κοινά ταξίδια στη Βενεζουέλα, με χρήματα που έρχονταν από την Κύπρο και διάφορα άλλα.
ΖΟΦΟΣ είναι η λέξη που τα χαρακτηρίζει. Είναι ακριβώς η λέξη που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Πριν από λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ένα ψήφισμα για παραπομπή του ΠΟΥΤΙΝ και του ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ στο ειδικό διεθνές δικαστήριο. 472 Βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 19 κατά και 33 βουλευτές απείχαν, οι 4 από αυτούς είναι του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα ακόμα και στην γραμμή του Ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος που ψήφισε υπερ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν κοντά σε αναθεωρητικούς και αυταρχικούς ηγέτες, απέναντι σε όλη την Ευρώπη.
Τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μαρτυρίες που αποδεικνύουν ότι οι δήθεν καταγγελίες περί νεκρού κοριτσιού στον Έβρο ήταν κατασκευασμένες προκειμένου να πλήξουν την διεθνή εικόνα της χώρας. Αυτές τις ψευδείς καταγγελίες που αποτελούσαν μαύρη προπαγάνδα κατά της χώρας μας υποκινούμενη από την Τουρκία, υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη στο εσωτερικό.
Να μην πούμε για εξέχοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για απομάκρυνση του φράχτη στον Έβρο ή για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απειλεί ότι θα ακυρώσει μεγάλες διεθνείς συμφωνίες της χώρας. Την ίδια ώρα δήθεν αξιόπιστοι κουκουλοφόροι μάρτυρες με καταθέσεις των οποίων κρεμάστηκαν στα μανταλάκια δυο πρώην πρωθυπουργοί, ένας τραπεζίτης και επτά υπουργοί σε μια άνευ προηγουμένου σκευωρία, συλλαμβάνονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτες. Και εδώ η κατάλληλη λέξη είναι ΖΟΦΟΣ.
Μην ξεχνάμε ότι τις τελευταίες ημέρες η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής εξέταζε την καταγγελία του ΚΚΕ για επισυνδέσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, καταγγελία η οποία ερευνάται από την δικαιοσύνη. Αυτή τη συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αποφύγει αποχωρώντας από τη συζήτηση στην επιτροπή.
Εκεί όπου ακούστηκε από εισαγγελικό λειτουργό ότι η υπόθεση αναγκαστικά θα οδηγηθεί σε παραγραφή αφού με την εσπευσμένη και ύποπτη τροποποίηση του ποινικού Κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019, λίγες ημέρες πριν από τη διάλυση της βουλής, το αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα μαζί με διάφορα άλλα αδικήματα όπως η ενεργητική δωροδοκία. Και να μην ξεχνάμε παρακολουθήσεις πρώην υπουργού όπως του κ. Πιτσιόρλα. Και εδώ η κατάλληλη λέξη είναι ζόφος».