Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας: Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες των εργατικών δυστυχημάτων σε Ηλεία και Αχαρνές

24 Ιουλίου - 19:21 Τοπικά

Τα αίτια και τις συνθήκες των εργατικών δυστυχημάτων που σημειώθηκαν σε οικοδομή στο Πελόπιο Ηλείας και επιχείρηση ταχυμεταφοράς στις Αχαρνές Αττικής διερευνά η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

– Αναφορικά με το δυστύχημα που συνέβη το Σάββατο 1/10/2022 στο Πελόπιο Hλείας σε υφιστάμενη διώροφη οικοδομή, Επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας μετέβησαν αμέσως μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος στο σημείο. Πιο αναλυτικά, η Επιθεώρηση (Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία) Ηλείας ενημερώθηκε ότι άνδρας, ηλικίας 68 ετών, με την ειδικότητα του εργάτη, καταπλακώθηκε από πέτρες, που κατέρρευσαν, κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών. Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος.

– Αρμόδιοι Επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας μετέβησαν άμεσα σε επιχείρηση ταχυμεταφοράς εμπορευμάτων και εγγράφων στην περιοχή Αχαρνών Αττικής, όπου συνέβη δυστύχημα σήμερα Τέταρτη 5/10/2022. Η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α’ Τομέα Ανατολικής Αττικής ενημερώθηκε ότι στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και εντός συστήματος αυτοματοποιημένης αποθήκευσης προϊόντων εγκλωβίστηκε άνδρας, ηλικίας 38 ετών, με ειδικότητα ηλεκτρολόγου. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται.

Όσον αφορά στο δυστύχημα, που συνέβη σήμερα, σε μεταλλεία βωξίτη στη Βάργιανη Φωκίδας, αρμόδια είναι η Επιθεώρηση Μεταλλείων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, η διοίκηση και τα στελέχη της Αρχής εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων.

Περισσότερα Νέα