Ανοιχτή συνάντηση εργασίας του Επιμελητηρίου Ηλείας με θέμα «Προορισμός Κατάκολο: Ανάπτυξη Κρουαζιέρας»

24 Ιουλίου - 19:29 Τοπικά

Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας, μέσω της περαιτέρω ανάδειξης της δυναμικής του Προορισμού Κατάκολο στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά, αλλά και την ανίχνευση των αναγκών των επαγγελματιών και εμπόρων στο λιμάνι του Κατάκολου και στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας πραγματοποιεί συνάντηση εργασίας με θέμα «Προορισμός Κατάκολο: Ανάπτυξη Κρουαζιέρας» και προσκεκλημένο ομιλητή τον  κ. Ιωάννη Μπρα, CEO Five Senses Consulting.

Η συνάντηση εργασίας θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (4ος όροφος).

Στην ημερίδα θα συμμετάσχει επίσης ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος της DΥNACOMP,  ο οποίος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου Ηλείας, θα ενημερώσει για το δίκτυο σταθμών πληροφόρησης (InfoWi), κομβικού πυλώνα του νέου portal  ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών κρουαζιέρας για τα βασικά χαρακτηριστικά του προορισμού (Ιστορία, Πολιτισμός, Γαστρονομία) αλλά και την καλύτερη σύνδεση της επίσκεψης με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Η συνάντηση εργασίας είναι ανοιχτή σε όλους, όσες και όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του Προορισμού Κατάκολο, αφορά δε ιδιαιτέρως όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας, τους τοπικούς φορείς, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο που ασχολείται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο του τουρισμού κρουαζιέρας.

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η αειφορία όχι μόνο σε επίπεδο προορισμού, αλλά και σε επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών και εκδρομών, η οποία θα συνοδεύεται με  τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των τοπικών επιχειρήσεων με ορίζοντα το 2030, αλλά και η έγκυρη ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου και της κοινωνίας της Ηλείας για τις εξελίξεις γύρω από την κρουαζιέρα και το πώς αυτή μπορεί, μέσα από τα κατάλληλα εργαλεία, να συντελέσει στην περαιτέρω τόνωση της τουριστικής κίνησης των επιχειρήσεων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κατακόλου, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για το Επιμελητήριο Ηλείας, ως εκ τούτου σας καλούμε όλους και όλες, να δώσετε δυναμικό παρόν προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταρτίσουμε στοχευμένα πλάνα δράσης και να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα για τον Προορισμό Κατάκολο!

Περισσότερα Νέα