Ανοίγει με τη νεανική ορχήστρα εγχόρδων Nordberg την Τετάρτη 28/6 η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς στην Πλατεία Μίκη Θεοδωράκη (πλ. Νικάκη)

24 Ιουλίου - 13:48 Τοπικά

Με τη συναυλία της νεανικής ορχήστρας εγχόρδων Nordberg από τη Νορβηγία «ανοίγει» η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην πλατεία Μίκη Θεοδωράκη (πλ. Νικάκη) και ώρα 21.00. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Ηλείο κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.

Η ορχήστρα εγχόρδων νέων του Nordberg , δημιουργήθηκε το 2011 στο Όσλο της Νορβηγίας. Σκοπός τους είναι νέοι και νέες από δέκα μέχρι δεκαεπτά ετών να παίζουν μουσική σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους στην πόλη.

Η μαέστρος τους η Juliet Joplin είναι η ίδια πιστοποιημένη μουσικός της όπερας του Όσλο. Έχουν ήδη ταξιδέψει στην Ιρλανδία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας παρουσιάζοντας ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Το κονσέρτο που θα παρουσιάσουν στον Πύργο, είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, που τόσο θαυμάζουν και αγαπούν και θα εκτελέσουν ένα δικό του κομμάτι ανάμεσα σε άλλα γνωστών κλασικών συνθετών.

Περισσότερα Νέα