Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος: Να δοθεί παράταση της προθεσμίας δήλωσης «Διόρθωσης των Τετραγωνικών Μέτρων των Ακινήτων», σε όλους τους δήμους του Νομού Ηλείας

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Την παράταση της προθεσμίας δήλωσης «Διόρθωσης των Τετραγωνικών Μέτρων των Ακινήτων», σε όλους τους δήμους του Νομού Ηλείας, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, (κοινοποιείται στον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου).

   Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, σε συνέχεια αυτής που απεστάλη την περασμένη Παρασκευή για τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της Ηλείας που πλήττονται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από τον κορωνοϊο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος ζητά παράταση, μέχρι 30 Ιουνίου 2020, της προθεσμίας δήλωσης «Διόρθωσης των Τετραγωνικών Μέτρων των Ακινήτων». Κι αυτό διότι, όπως εξηγεί, η ολοκλήρωση διόρθωσης των στοιχείων, προαπαιτεί την διεκπεραίωση μιας σειράς διαδικασιών για τις οποίες οι πολίτες οφείλουν να απευθύνονται και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, κάτι που αυτή την περίοδο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφενός λόγω της ανησυχίας που επικρατεί στο νομό και αφετέρου λόγω της τήρησης των προληπτικών μέτρων που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας.

   Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε ο κ. Γιαννόπουλος, με την προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Ηλείας Μαρία Πετροπούλου, συζητήθηκαν οι δυνατότητες διευκόλυνσης του κοινού για την υποβολή δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με απλούστευση των διαδικασιών, προκειμένου να αποφεύγεται η πολύωρη αναμονή και ο συγχρωτισμός του κοινού.

Περισσότερα Νέα