Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέδα ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Αποκατάσταση και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Μετά  τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αχελώο, που ήδη έχουν αρχίσει, αλλά και στην Π.Ε. Αχαΐας και ειδικότερα στον ποταμό Σελινούντα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά τις επόμενες ημέρες εργασίες συντήρησης και στον ποταμό Νέδα στην Π.Ε Ηλείας.

Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας υπέγραψε με τον ανάδοχο και τη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, τη σύμβαση του έργου «Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Νέδα Π.Ε. Ηλείας έτους 2015-2016», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 501/2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

«Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, παρά την οικονομική κρίση, προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να προστατέψουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Το έργο αυτό προβλέπει συγκεκριμένα συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης καθ’ όλο το μήκος  της πεδινής κοίτης, ενίσχυση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων σε σημεία που έχουν καταστραφεί.

Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον ανάδοχο να τελειώσουν στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση.

Άμεση παρέμβαση για τις ζημιές στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

 

Άμεση είναι η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο και προκάλεσε ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Σόπι – Χειμαδιού του Δήμου Πύργου, εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε στην περιοχή, φούσκωσε το ρέμα με αποτέλεσμα η παροχή να μην χωρέσει το νερό μέσα στο τεχνικό και έτσι το υπερέβη προξενώντας μεγάλη ζημιά στο οδόστρωμα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη και εντάσσονται στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας των τριών εκατομμυρίων ευρώ που γίνεται στο πλαίσιο του Υποέργου: «Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ν. Ηλείας 2015-2016».

Στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος με τις τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, ο οποίος συνομίλησε με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των δύο χωριών, εκφράζοντας τη βούληση και τις εντολές του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, άμεσα να γίνονται παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, παρά το γεγονός πως οι πόροι είναι μηδαμινοί.

 

Περισσότερα Νέα