Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Η κυβέρνηση της ΝΔ οπλίζει – λαός και νεολαία χτυπιούνται!

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού κι οι θάνατοι καθημερινά αυξάνονται, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα την προώθηση κι εφαρμογή της αυταρχικής πολιτικής της ατζέντας, λαμβάνοντας μηδενικά μέτρα για την προάσπιση της υγείας του κόσμου, μετακυλώντας το βάρος της υγειονομικής κρίσης και τις συνέπειες αυτής, στο λαό.

Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ανεκδιήγητη, ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες (πρόσφυγες, μετανάστες) ζουν υπό άθλιες συνθήκες χωρίς την οποιαδήποτε μέριμνα, η ανεργία αυξάνεται και εργασιακοί χώροι – σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο ύστερα από εμφάνιση κρουσμάτων, η ΝΔ αρνείται να λάβει τα υποτυπώδη μέτρα και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο πετσοκομμένο από τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων, τώρα βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση με ελλείψεις ΜΕΘ και προσωπικού.

Στο χώρο της εκπαίδευσης δεν έκανε κανέναν απολύτως σχεδιασμό για το ασφαλές άνοιγμα πανεπιστημίων και σχολείων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των σχολών να ωθούνται στην τηλεκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να αναδεικνύεται σε πλήρες φιάσκο, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών. Στην Π/βάθμια και  Δ/βάθμια  εκπαίδευση το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς καμιά απολύτως προετοιμασία, αναδεικνύει   επικοινωνιακό και μόνο ενδιαφέρον, οδηγεί σε καταγέλαστο φιάσκο  που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η σαρδελοποίηση των μαθητών σε  αίθουσες  και  λεωφορεία κατά τις  μεταφορές στα σχολεία, δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει από  τα σχολεία την  ανοσία της αγέλης!

Απέναντι στην αναλγησία και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες μαθητικές καταλήψεις σε πάνω από 700 σχολεία πανελλαδικά. Οι μαθητές διεκδικούν να παρθούν άμεσα τα αυτονόητα μέτρα προστασίας στα σχολεία (15μελή τμήματα, παροχή μέσων προστασίας, απολυμάνσεις) μαζί με προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα υπάρχοντα κενά. Συγχρόνως, εναντιώνονται και στα αντιδραστικά μέτρα που επιχειρεί να εφαρμόσει η υπουργός Παιδείας, όπως η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο,  αλλά και η υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Με βάση τα δίκαια αιτήματα, το μαθητικό κίνημα έχει βγει στην προμετωπίδα των αγώνων, με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς πλάι του, κόντρα στις προσπάθειες απονομιμοποίησης και καταστολής των καταλήψεων από πλευράς κυβέρνησης και συμμάχων της. Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις στα σχολεία, η εμπλοκή της αστυνομίας κι οι προσαγωγές μαθητών, η ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης κι ο εκβιασμός με το τιμωρητικό μέτρο των απουσιών για όσους συμμετέχουν σε καταλήψεις, είναι κάποιες από τις κινήσεις που έχει θέσει ήδη η ΝΔ συνάμα με τη συνεχή προπαγάνδα στα ΜΜΕ και την επιστράτευση συντηρητικών στοιχείων (συνδικαλιστές, γονείς, κλπ) στα ίδια τα σχολεία για την κάμψη του μαθητικού κινήματος.

Αντί το Υπουργείο και Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφήνουν έκθετο το λαό και παράλληλα ενεργοποιούν τα όπλα της ακροδεξιάς ρητορικής και πρακτικής  που μας  πηγαίνουν  σε μαύρες σελίδες της ιστορίας. Φαίνεται  πως επεισόδια τύπου Τεμπονέρα είναι σε εκκόλαψη, ακριβώς επειδή η κυβερνητική πολιτική τίθεται υπό αμφισβήτηση από το μαθητικό κίνημα που αποτελεί κατεξοχήν αποσταθεροποιητικό παράγοντα για τα σχέδια τους.

Δε θα τους περάσει! Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών το αποδεικνύουν, όπως και η προετοιμασία της μεγαλειώδους συγκέντρωσης για την καταδίκη της Ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7/10, δείχνουν την αφύπνιση της Ελληνικής Κοινωνία.

Η περιφερειακή παράταξη Αντίσταση Πολιτών Δ.Ε.  βρίσκεται στο πλάι των υγειονομικών – των μαθητών και των εκπαιδευτικών και στον αγώνα τους μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων τους . Θα συνεχίσει να συμμετέχει  στους αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό και τους μηχανισμούς που τον γεννούν.

Καλούμε την κυβέρνηση

Να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας!

Να προχωρήσει τώρα σε:

  • §  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

 

  • §  ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΘ

 

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ  –  ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Περισσότερα Νέα