Αντωνακόπουλος για κορωνοϊό: "Είμαστε σε ακήρυκτο πόλεμο". Ξεκινά εφημερίες στο Νοσοκομείο Πύργου

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

 “Είμαστε σε  ακήρυκτο πόλεμο.   Χρειάζεται Υπευθυνότητα, προσοχή, προφύλαξη. Εμπιστευόμαστε την ιατρική κοινότητα, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και σώζουμε ζωές. Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν έχουμε κανένα περιθώριο να αμφισβητούμε την πραγματικότητα. Ο ιός είναι γύρω μας και καθημερινά δίνουν μάχη άνθρωποι στις εντατικές, δίνουν μάχη οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Κάθε λεπτό είναι κρίσιμο για την διασπορά του ιού. Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση.  Θα την ξεπεράσουμε και θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί.

Μέχρι τότε προσέχουμε, μέχρι τότε σκεφτόμαστε υπεύθυνα.” είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου στο πλαίσιο της δράσης Drive through Covid test που έγινε σήμερα στον Πύργο.

Ο κος  Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε και στα καθημερινά κρούσματα που υπάρχουν στην Ηλεία λέγοντας: “Η αίσθηση που έχω είναι ότι η πραγματικότητα είναι παραπάνω από τους αριθμούς και ποσοτικά και ποιοτικά γιατί και πολύς κόσμος δεν μπαίνει στην ελάχιστη κίνηση να κάνει μία εξέταση αλλά μαθαίνουμε κάθε μέρα ότι βγαίνουν νέες εστίες.

Κάθε μέρα έχουμε ένα χωριό για παράδειγμα ή ακούμε για κάποιον γείτονα. Δηλαδή αυτό δεν μπορεί να αποτυπώνεται με 9 ή 10 περιστατικά. Υπάρχει θέμα, μην το απλοποιούμε, γι’ αυτό με βλέπετε να υπερθεματίζω.

Εγώ θεωρώ ότι είναι δυσανάλογα μικρότερα τα νούμερα από την πραγματικότητα του προβλήματος και αυτό ας το λάβουμε υπόψη μας και να μην είμαστε χαλαροί. Οι αριθμοί αυτοί είναι καλοί αλλά δεν είναι πιστεύω αυτή εικόνα, η αποτύπωση, γι’ αυτό προσοχή, προσοχή, ότι και να λέμε είναι λόγια, στην πράξη κρίνονται όλα” .

Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε οτι από σήμερα ξεκινά εφημερίες στο Νοσοκομείο αναφέροντας οτι: “Εγώ από σήμερα ξεκινάω εφημερίες στο νοσοκομείο του Πύργου, το απόγευμα κάνω την πρώτη μου εφημερία, μέσα από μία νόμιμη διαδικασία, μέσα από το προσκλητήριο της πολιτείας και την νομοθετική ρύθμιση που έδωσε στους ιδιώτες γιατρούς να μπορούν να εφημερεύουν. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις”

Περισσότερα Νέα