Αντωνακόπουλος:" ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο αποτελεί απειλή για τις εκδηλώσεις Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας "

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας έστειλε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου από την Ιταλία που θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Κατάκολο

Ειδικότερα ο Δήμαρχος αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Εκτιμούμε ότι ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο τη Κυριακή 1η Μαρτίου, προερχόμενο από τη Γένοβα (λιμάνι κατηγορίας ΙΙ σχετικά με την επιτήρηση του κορονοϊού) και σε σχέση με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (ΤΟΚΥΟ2020), που θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαρτίου στην Αρχαιά Ολυμπία, αποτελεί πραγματική απειλή για την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών .

Είναι γνωστό σε όλους ότι στη σχετική εκδήλωση συμμετέχουν αντιπροσωπίες απ’ όλο ο κόσμο και γενικώς επισκέπτες – τουρίστες για την Αρχαία Ολυμπία και τα μουσεία.

Γίνεται σαφές ότι πέρα από τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και των σχετικών ταξιδιωτικών εντολών πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ψυχολογία του κόσμου, αφού υπάρχει αδυναμία αποκλεισμού ανίχνευσης του κορονοϊού σε επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, μετά τη αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι μας.

Το λιμάνι του Κατακόλου δεν διαθέτει θερμικές κάμερες εντοπισμού πυρετού.

Άρα ενδιάμεσα δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει από τη 1η έως τη 12η Μαρτίου σε σχέση με το αν υπάρξει κρούσμα του κορονοϊού και κατά πόσο το περιστατικό αυτό θα μπορεί να αποδοθεί στο κατάπλου του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου ή όχι.

Άρα στη περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι χώροι όπου πέρασαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου και όπως καταλαβαίνεται θα δημιουργηθεί μια αναταραχή με παγκόσμια επίπτωση στο θεσμό της Ολυμπιακής φλόγας.

Ο Δήμος Πύργου, η τοπική κοινότητα Κατακόλου ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος εκφράζουν την ανησυχία τους και τις επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα της προσέγγισης του συγκεκριμένου πλοίου και να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε οικονομική επίπτωση από τη μη προσέγγιση του πλοίου για εμάς δεν έχει καμία αξία.

Μετά από όλα τα παραπάνω παρακαλούμε, όπως αξιολογήσετε τα στοιχεία αυτά

για την έκδοση απόφασης του Υπουργείου σας, περί έγκρισης προσέγγισης ή όχι

του κρουαζιερόπλοιου τη 1η Μαρτίου, στο Λιμάνι του Κατακόλου.

Με τιμή

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα Νέα