Αντωνακόπουλος : «Στηρίζουμε στους επιχειρηματίες στη δύσκολη συγκυρία του κορονοϊού»

24 Ιουλίου - 16:34 Τοπικά

   Συνάντηση με τους εκπροσώπους του επαγγελματικού κόσμου του Πύργου, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είχε συνάντηση  με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη και τον εκπρόσωπο των Συλλόγου Εστίασης & Καταστημάτων Αναψυχής Πύργου Θανάση Μπούκλη, Αφού τον ενημέρωσαν για την δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους,  ζήτησαν από το Δήμαρχο να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως από τις πρώτες ώρες επιβολής των κυβερνητικών μέτρων για τη πανδημία του νέου κορονοϊού και με το δεδομένο πως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη , ο Δήμος συνεχίζει να  είναι δίπλα στους οικονομικά δοκιμαζόμενους επαγγελματίες της πόλης.  Άλλωστε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κλάδο φανερώνει και η  συγκέντρωση δεκάδων επιχειρηματιών στο Επαρχείο – λίγο πριν τα μέτρα – με την συμμετοχή του Δημάρχου.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την απαλλαγή  από τα Δημοτικά τέλη και τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όσους επαγγελματίες πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η έκτακτη ανάγκη. Επίσης να σημειωθεί ότι δε θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για κανέναν δημότη, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

  Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τους συνομιλητές του, πως θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, να παραχωρηθεί – στις περιπτώσεις που είναι εφικτό – επιπλέον κοινόχρηστος χώρος, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρήσεων. Στη περίπτωση που αντικειμενικά δε μπορεί να παραχωρηθεί επιπλέον κοινόχρηστο χώρος, θα προταθεί η μείωση των τελών χρήσης.

  Τέλος, ο Δήμος Πύργου και οι επαγγελματίες, θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία, για το καλύτερο αποτέλεσμα

Περισσότερα Νέα