Απ. Κατσιφάρας: Για να θυμόμαστε! – Πότε αναζητήθηκαν και βρέθηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Το 2016, η Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα σήκωσε ένα μεγάλο βάρος. Καταλογίστηκαντότε, με δικαστική Απόφαση στην Περιφέρεια, 5.056.324 ευρώ. Οι αποζημιώσεις αφορούσαν ζημιές εξ αιτίας του σεισμού 6,1 ρίχτερ, στο Αίγιο που έγινε τον Ιούνιο 1995, με δεκάδες θύματα, στην πολυκατοικία της οδού Δεσποτοπούλου και στο ξενοδοχείο “Ελίκη” στα Βαλιμίτικα.

Ο συνολικός Προϋπολογισμός για λειτουργικά έξοδα και δαπάνες της Περιφέρειας για το έτος ήταν 5.000.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια κλήθηκε να αναλάβει ένα φορτίο που δεν της αναλογούσε!!!

Τότε, λοιπόν, αναζητήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα, και βρέθηκε η οδός πληρωμής εξ αιτίας δικαστικών αποφάσεων!!

Σήμερα, η περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη, πανηγυρίζει γιατί έφερε στην Περιφέρεια πόρους για αντίστοιχη αλλά πολύ χαμηλότερη δαπάνη. 1.900.000 ευρώ το ποσό!!!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν σήμερα είναι προς τι οι πανηγυρισμοί;

1 ον : οι πόροι που απελευθερώθηκαν δεν πάνε σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά αντίθετα πάνε να καλύψουν λειτουργικά έξοδα και έξοδα μικρο – εκδηλώσεων που δημιουργούνται από την μικροπολιτική σας.

2 ον : με την αναμόρφωση ούτε ένα νέο έργο δεν προστέθηκε. Αντίθετα το πρώτο εξάμηνο του 2022 έφυγε μετρώντας χαμένες ευκαιρίες.

3 ον : ουσιαστικά πρόκειται για μια απλή αντιγραφή καλής πρακτικής που υπήρχε στην Περιφέρεια. Αυτοθαυμασμός της περιφερειακής αρχής για μια απλή αντιγραφή;

4 ον : Τι έγινε την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο που ήταν αφορμή για τόση δημοσιότητα; Απλή αναθεώρηση στασιμότητας


Περιφερειακή Παράταξη Δικαίωμα στην Πρόοδο

Απόστολος Κατσιφάρας

Περισσότερα Νέα