Απ. Κατσιφάρας: Ο Αγροδιατροφικός Τομέας μπροστά σε νέες προκλήσεις

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕ Θανάση Πετρόπουλο και τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής Νίκο Νιφόρα και Γιώργο Αγγελόπουλο είχε ο πρώην περιφερειάρχης και το μέλος της παράταξης  Δημήτρης  Δριβίλας στα γραφεία του επιμελητηρίου στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Ανοίξαμε την  ατζέντα για όλα τα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και τα προβλήματα στην παραγωγή, τις δυσκολίες των αγροτών  αλλά και τις νέες προκλήσεις, όπως:

Τις επιπτώσεις στη παραγωγή από την εκτίναξη των τιμών,  στο πετρέλαιο κίνησης,  το Ηλεκτρικό ρεύμα, τα λιπάσματα,  τις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια.

Τα προβλήματα στις υποδομές των εγγειοβελτιωτικών έργων κυρίως σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία καθώς και την ανάγκη της επέκτασης της διώρυγας στον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας.

Την ανάγκη η χώρα  να διαμορφώσει  άμεσα ένα συνεκτικό σχέδιο για την επάρκεια σε σιτάρι, καλαμπόκι και ζωοτροφές.

Την αστοχία του προγράμματος Νέων Γεωργών που διαχειρίζεται η Περιφέρεια και το κίνδυνο να μείνουν εκτός επιχορήγησης και στήριξης μεγάλος αριθμός νέων αγροτών.

Την αναδιαμόρφωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Περιφέρειας, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και μια νέα αντίληψη στη συμβουλευτική των αγροτών με νέες προσλήψεις Γεωπόνων και κτηνιάτρων.

Την Συμμετοχή της Περιφερειών στην  Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την καλύτερη προετοιμασία στη υλοποίηση της νέας ΚΑΠ  με ένταξη νέων έργων (  λιμνοδεξαμενές,  αγροτική οδοποιία , ηλεκτροφωτισμός στάβλων ).

Προσαρμογή της επιχειρηματικότητας του αγροτικού κλάδου στην νέα εποχή της κλιματικής αλλαγής, της καινοτομίας και της ψηφιακής επανάστασης για να αποκτήσουν τα προϊόντα μας υπεραξία και να αυξηθεί το εισόδημα των αγροτών μας.

Η χώρα θα βγει νικητής από την βαθιά οικονομική κρίση, αν επενδύσει με σχέδιο στην περιφέρεια και την ύπαιθρο και εάν στηρίξει όλη την αλυσίδα του αγροδιατροφικού τομέα.

Η Περιφέρειά μας ως κατ’ εξοχήν Αγροτική, πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και η περιφερειακή αρχή από παρατηρητής να γίνει πρωταγωνιστής.

Η Παράταξή  μας ΣυμβουλεύεταΙ – Διεκδικεί και Προετοιμάζεται

Περισσότερα Νέα