Απάντηση – διευκρίνηση του προέδρου της Τ.Κ Αρχ. Ολυμπίας Παναγιώτη Μαντά, σχετικά με το κλάδεμα των δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού δημαρχείου της Ολυμπίας

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες πρασίνου, στο πλαίσιο των οποίων, κλαδεύτηκαν τα δέντρα (*κουτσουπιές). Οι εργασίες αυτές, δυστυχώς, έγιναν εν αγνοία του Τοπικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας και χωρίς προηγούμενη συζήτηση-ενημέρωση μας, ως όφειλαν να πράξουν εκείνοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την ενέργεια αυτή, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

   Πέραν του τυπικού της υπόθεσης, για το οποίο μπορούμε να δεχθούμε την απουσία πρόθεσης παράκαμψης μας, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα ακόμα ουσιαστικό ζήτημα που αφορά την επιλογή του τρόπου κλαδέματος και αν αυτό έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες – υποδείξεις ειδικών, προκειμένου να μην «πληγωθούν» τα δέντρα και να μην επηρεαστεί η ανάπτυξή τους.

   Οι πολίτες της Κοινότητας μας, μας εμπιστεύτηκαν για να φροντίζουμε για το καλό και την ανάπτυξη της Αρχαίας Ολυμπίας και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, όπως κάνουμε από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Κι αυτό είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο. Θεωρούμε αυτή την ενέργεια μια κακή στιγμή, που ελπίζουμε ότι δε θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μαντάς

Περισσότερα Νέα