Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Ο.Δ.Ε. Ηλείας: Στο σπίτι του κρεμασμένου …. να μην μιλάνε για σχοινί

24 Ιουλίου - 17:07 Τοπικά

Αγαπητοί κύριοι της ΝΟΔΕ Ηλείας έχετε δίκιο . Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , πράγματι ήρθε στη Ηλεία από τον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο , που είχε εγκαινιάσει η κυβέρνησή σας με υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον κύριο Σουφλιά .Ναι , αυτόν που τάζατε τόσα χρόνια χωρίς μελέτες και χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση .

 Εσείς είστε  πάλι που αναβαθμίσατε στα χρόνια που κυβερνήσατε ή συγκυβερνήσατε και τον ΟΣΕ , με την πρωτοποριακή μέθοδο της απαξίωσης και διάλυσής του!

Αλλά τέρμα τα αστεία . Καιρός να σοβαρευτούμε . Και είναι σοβαρό το γεγονός ότι με αυτή την ανακοίνωση η ΝΟΔΕ της Ν.Δ. δείχνει ότι δεν θυμάται  τίποτα από τα δεινά που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις της στον Ελληνικό λαό τα χρόνια  της κρίσης, αλλά και πριν. Είναι σοβαρό το γεγονός ότι δεν νιώθει καμιά συστολή  μπροστά στις τεράστιες ευθύνες της  για τον εγκλωβισμό της χώρας στην επιτροπεία ούτε ελάχιστη ντροπή για την απίστευτη διαφθορά των στελεχών της που αποκαλύπτεται κάθε μέρα.

Υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλώβισε τη χώρα στις πολιτικές λιτότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα μνημόνια και το ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Όμως δυστυχώς για όλους μας δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 που έγιναν όλα αυτά. Η ΝΔ και οι εταίροι τους κυβερνούσαν. Ούτε κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό που δημιουργούνταν τα υπέρογκα ελλείμματα και ο υπερβολικός δανεισμός  για να γίνει η Ελλάδα αποικία χρέους.

Κατά τα άλλα όμως φαίνεται να έχει  την μνήμη χρυσόψαρου  αν δεν προσπαθεί να κάνει σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Για αυτό και της  θυμίζουμε :

Η ανεργία το 2014 , επί κυβέρνησης Σαμαρά ήταν 27-28% Το 23% σήμερα αποτελεί σημαντική μείωση .Και θα έχουμε μεγαλύτερη μείωση μέχρι το τέλος της τετραετίας, το  Σεπτέμβρη του 2019 .

Η κυβέρνηση με τις 100 δόσεις διευκόλυνε τους πολίτες με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό , δίνεται ανάσα ζωής στις επιχειρήσεις .

Όσο για την απασχόληση, την υψηλότερη επίδοση έτους από το 2001 μέχρι σήμερα, με 136.260 νέες θέσεις εργασίας, κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Αφού θέλουν ας  μιλήσουμε για μειώσεις μισθών συντάξεων , που οι μειώσεις έως το 2014 έφτασαν έως και το 50% για κάποιες κατηγορίες , ενώ οι δεσμεύσεις για άμεση και πλήρη  κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2015 είχαν την υπογραφή της κυβέρνησης Σαμαρά. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε την υπογραφή τους πίσω.

Καταφέραμε όμως  να καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2019 και ένα από τα πρώτα μέτρα που πήραμε όταν επιτεύχθηκε υπέρβαση των στόχων ήταν η νομοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για όσους το έχαναν (μόνο ένας ανά ζευγάρι, μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, κάρτα σίτισης).

 Αφού θέλουν ας   μιλήσουμε για τα εκατομμύρια ανασφάλιστους που οι κυβερνήσεις τους  είχαν πετάξει στον καιάδα και απέκτησαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη . Και για τους μή έχοντες που απέκτησαν αξιοπρέπεια μέσα από προγράμματα της κάρτας σίτισης και του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Αφού θέλουν ας  μιλήσουμε για το ΑΕΠ που επί των κυβερνήσεων τους μειώθηκε από τα 227,3 δις ευρώ το 2010 στα 177,5 δις  στο τέλος της περιόδου διακυβέρνησής τους.

Κύριοι της Ν.Δ. εσείς μπορεί να έχετε κοντή μνήμη , ο λαός όμως δεν έχει  και για αυτό δεν μπορείτε να τον κοροϊδέψετε .

Όσο για την μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ,εδώ μας τα μπερδεύετε. Τον αποκαλείτε αγωνιστή της δημοκρατίας , ενώ βουλευτές σας (μεταξύ των οποίων και ο Ηλείος Κ. Τζαβάρας ) σε ομιλίες τους στο κοινοβούλιο αρνούνται τους αγώνες του για την δημοκρατία  και διαφωνούν με την τιμή που του επιφύλαξε η Βουλή στην Αμαλιάδα βγάζοντας ακροδεξιές κορώνες . Όπως και να έχει πάντως ,  οι πολιτικοί διάδοχοι των φονιάδων του δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα να επικαλούνται τη μνήμη και τους αγώνες του . Αλλά εκτός από την μνήμη σας λείπει και η ντροπή.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Περισσότερα Νέα